Tässä ovat Suomen olympiajoukkueen asut Pekingiin - Urheilu - Aamulehti

Tässä ovat Suomen olympiajoukkueen asut Pekingiin – ero neljän vuoden takaisiin on silmiinpistävä

Olympiajoukkueen asuista vastaa Icepeak, joka on lahtelaisen Luhta Sportswear Companyn tuotemerkki.

Olympiajoukkueen asuissa on paljon harmaan sävyjä.

27.10. 16:05

Pekingin talviolympialaisiin on aikaa tasan sata päivää, ja tänään julkaistiin Suomen joukkueen asut kisoihin.

Olympiajoukkueen asuista vastaa jo Pyeongchangin vuoden 2018 talviolympialaisista tuttu Icepeak, joka on lahtelaisen Luhta Sportswear Companyn tuotemerkki.

Suomen olympiakomitean tiedotteen mukaan olympiamallisto on saanut inspiraationsa arktisesta talvesta, ikiroudasta ja valon vaihtelusta.

Toisin kuin vuoden 2018 kisa-asut, Pekingin mallisto on varsin hillitty. Pyeongchangin kisojen asut syntyivät yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa, ja niissä näkyi ”häivähdyksiä kelohongan kuivuneesta pinnasta ja revontulista”.

Värit olivat neljä vuotta sitten paljolti muuta kuin perinteistä sinistä ja valkoista. Pekingin asujen pääväreinä puolestaan on sinisen ja valkoisen lisäksi harmaa.

Kerrospukeutuminen on avainsana Pekingin vaihtelevissa sääolosuhteissa.

Luhdan Suomen myyntipäällikkö Pasi Luumi kertoo, että malliston suunnittelussa on otettu huomioon Pekingin sääolot ja eri urheilulajien vaatimukset.

”Pekingin vaativat sääolosuhteet loivat omat haasteensa malliston luomiseen. Helmikuinen talvisää voi sikäläisessä monsuuni-ilmastossa vaihdella pakkasen, suojasään sekä lumi- tai vesisateen välillä”, Luumi sanoo tiedotteessa.

”Olemme suunnitelleet mallistoa yhteistyössä hiihto- ja jäälajien urheilijoiden sekä huollon edustajien kanssa. Mallisto perustuu kerrospukeutumiseen ja säänkestäviin tuotteisiin.”

Mallistoon kuuluu lisäksi Spinnovan ja Icepeakin yhteistyössä tekemä laukku, jonka tekstiilikuidun hiilijalanjälki on 65 prosenttia pienempi ja veden käyttö 99 prosenttia pienempi kuin puuvillalla. Tekstiilikuitu on valmistettu uusiutuvista raaka-aineista eikä siitä irtoa mikromuovia ympäristöön.

Pekingin talviolympialaiset järjestetään 4.–20. helmikuuta 2022.

Olympiamallistoon kuuluva laukku on valmistettu uusiutuvista raaka-aineista.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut