Ilos Sansibar ennätysvauhdissa Teivossa - Urheilu - Aamulehti

New Life Wheels tykitti ulkoa voittoon, Ilos Sansibar ennätysvauhdissa

Teivon tiistairaveissa suosikkipitoinen rivi palautti vain parisen kymppiä.

Jarmo Saarela ohjasti New LIfe Wheelsin kauden neljännen voiton Teivossa.

26.10. 21:10

Kenttä kääntyi lopussa Teivon tiistairavien lämminveristen ykkössarjassa. Vaikka Tommi Kylliäinen sai vetää Tanpopolla kierroksen rauhallisesti 17,0-vauhtia, lähdön viimeiset metrit olivat ruunalle vaikeita. Loistoreissun saanut Jarmo Saarelan New Life Wheels kiri ulkoa ja korkkasi lähdön ajalla 16,0a/2 100 metriä.

”Juoksu meni oikein hyvin. Tarkoitus oli iskeä lopussa, kun en tiennyt miten paljon Tommi Kylliäisen hevosella on voimia jäljellä”, Saarela kertoi lyhyesti.

Saarelan ajokin kauden neljäs voitto kasvatti ruunan voittosummaa 1 500 eurolla ja hevonen sai myös ravien teeman mukaan roosa-nauhan, kuten ohjastajakin. Ensi kuussa maanantai- ja tiistairavien pienin ykköspalkinto nousee 1 700 euroon loppuvuoden ajaksi.

Illan kovinta vauhtia pidettiin seitsemännessä lähdössä, jossa Iikka Nurmonen pyyhkäisi Ilos Sansibarilla lämminveristen täyden matkan ryhmän uudella ennätysajalla 14,5a/2 100 metriä.

”Jouduimme ottamaan matkalla monta spurttia. Se ei haitannut ja hevonen jaksoi mennä maaliin asti”, Nurmonen totesi.

Toto5-rivin kylmäverilähtö oli Santtu Raitalan ja Liinan Liekin tyylittelyä. Raitala lähti kiriin jo viimeisellä takasuoralla, mutta kiertely ei tuntunut kymmenvuotiaan tamman jaloissa. Kauden yhdeksäs tolppa tuli ajalla 25,8/2 120 metriä.

”Neljättä rataa ajaminen ei haitannut, koska saimme mennä tasaisesti eteenpäin. Niin kauan kun Hipatsu oli rinnalla, Liinan Liekki vastasi sille. Hevonen vähän hölmistyi, kun kaveri kampesi lopussa ulospäin”, Raitala sanoi.

Toto5-pelin kaksi muuta voittajaa olivat Figaro Brick ja Muska. Suosikkipitoinen rivi palautti vain 19,76 euroa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut