Akaa-Volley on saanut pelinsä kuntoon ja mitalivaihteen silmään - Urheilu - Aamulehti

Joni Mikkosen hurja tehoilta keräsi Olli Kunnarilta ylistyksen – alkukauden yllättäjä Hurmos hyytyi pahasti akaalaisten käsittelyssä

Akaa-Volley otti neljännen voittonsa putkeen miesten lentopalloliigassa. Urpo Sivula ja Joni Mikkonen takoivat palloa kenttään kovilla tehoilla.

Joni Mikkonen oli Akaa-Volleyn ykköstykki voitossa Karelian Hurmoksesta tehoin 23/+19. Kuva alkukauedn VaLePa-pelistä.

22.10. 20:47

Aamulehti

Akaa-Volley on vaikean alkukauden jälkeen saanut mitalivaihteen silmään. Ennen kautta akaalaiset arvioitiin vahvasti mitalikamppailuun. Alkukauden Savo- ja VaLePa-tappioiden jälkeen Akaa-Volley otti neljännen voittonsa putkeen perjantaina.

Karelian Hurmos kaatui kotipelissä 3–1 (17–25, 25–17, 25–17, 25–19) miesten lentopalloliigassa.

Alkukauden yllättäjä joensuulainen Hurmos näytti myös Akaata vastaan pelin alussa, että alkukauden hyvät otteet eivät ole olleet pelkkää sattumaa. Avauserä meni vierasjoukkueen pillin mukaan, kun huimalla hyökkäysteholla palloja tappanut Hurmos jätti Akaan aseettomaksi.

Akaa pääsi ensimmäisen kerran pelissä johtoon vasta toisessa erässä 9–8-tilanteessa. Sen jälkeen Olli Kunnarin suojateilla ei ollut suurta hätää. Hurmoksen hyökkäystehot romahtivat avauserän jälkeen, kakkoserässä tappotehojen ollen vain 16 prosenttia.

”Saatin syötöllä hyvin aikaan tänään, se helpotti paljon. Toisessa erässä torjunta-puolustuspelaaminen alkoi toimia”, Akaan päävalmentaja Kunnari analysoi.

Akaalta hakkuri Urpo Sivula (21 pistettä) ja yleispelaaja Joni Mikkonen (23) olivat peliin herättyään voiton takuumiehet. He toivat riittävät tehot kotijoukkueen hyökkäyspeliin. Etenkin Mikkosen tehot ja ratkaisut vaikeissa paikoissa olivat tärkeitä joukkueelle.

”Pakko nostaa Joni esille. Häneltä upea peli, tehot 23/+19 ja vain kaksi torjuntaan lyöntiä. Hän on iso kulmakivi meille”, Kunnari kiitteli.

Libero Voitto Köykällä oli iso rooli nosto- ja puolustuspelissä, kun Hurmoksen peli alkoi yskiä avauserän jälkeen. Köykän nostoprosentti oli vakuuttava 76.

Iso positiivinen signaali valmentaja Kunnarille oli yleispelaaja Kasimir Vuorisen nousu vaihdosta pelaavaan kuusikkoon. Vuorinen korvasi Kristo Kollon avauserässä ja oli tärkeä tasapainottava pala Sivulan ja Mikkosen hoitaessa hyökkäysvastuun.

Akaan vahvuudesta ja Hurmoksen hyökkäyspelin vaikeuksista kertoivat Hurmos-hakkuri Eetu Häyrisen (10/+5) hyytyminen vaihtoon kesken pelin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut