Kangasala siirtyi sanoista tekoihin ja tyrmäsi Hämeenlinnan huippupelillä – Brasilialaishakkurin nousuvire ilahdutti erityisesti - Urheilu - Aamulehti

Kangasala siirtyi sanoista tekoihin ja tyrmäsi Hämeenlinnan huippupelillä – Brasilialaishakkurin nousuvire ilahdutti erityisesti

Näkymät ovat valoisat, sillä takataskusta löytyy vielä maan paras hyökkäävä laituri Ronja Heikkiniemi.

Brasilialaisen hakkurin Gabriela da Silvan kuntokäyrä osoittaa ylöspäin.

21.10. 21:00 | Päivitetty 21.10. 21:02

Missä vika?

LP Kangasalan kannattajien otsat ovat rypistyneet jo useampaan otteeseen, kun mestariehdokkaisiin lukeutuvan joukkueen peli on yskähdellyt odottamattomasti naisten lentopalloliigassa.

Päävalmentaja Arttu Keränen on rauhoitellut epäilijöitä systemaattisesti – ja nyt saman signaalin lähettivät pelaajat.

Kangasala murjoi päävastustajiinsa lukeutuvan Hämeenlinnan Lentopallokerhon vieraskentällä vakuuttavin lukemin 3–0 (25–13, 25–16, 25–19) ja lähetti samalla yksiselitteisen viestin joka suuntaan.

Kangasala on valmis kaatamaan keväällä kaikki muut paitsi koronan.

Keränen kierrätti pelaajiansa harkitusti kuuden ensimmäisen kierroksen aikana, mutta nyt tämän hetken ykkösseitsikko oli kentällä alusta loppuun.

Hämeenlinna jäi ottavaksi osapuoleksi ensimmäisistä palloista lähtien ja pysyi siellä kolmannen erän lyhyttä pyristelyjaksoa lukuun ottamatta. Vain hakkuri Yasmine Madsen pystyi vastaamaan Kangasalan heittämään haasteeseen.

Sopii muistaa, että Kangasalan takataskusta löytyy vielä maan paras hyökkäävä yleispelaaja Ronja Heikkiniemi. Painavasti lyövä laituri saa nyt parannella oikutelleen polvensa rauhassa kuntoon.

Lisäksi kanadalaissentteri Braedyn Tutton jätti tämän viikon pelit väliin flunssan takia.

”Olemme tehneet treeneissä oikeita asioita, mutta niistä on nähty peleissä vain häivähdyksiä. Puhuimme viime lauantain pelin (Puijo Wolley kaatui vaivoin 3–2) jälkeen, että nyt on aika siirtyä sanoista tekoihin”, Keränen kuvaili.

On selvää, että hakkuri Gabriela da Silva on tässä palapelissä ratkaiseva nurkkapala. Kangasala tarvitsee hakkurilta hyökkäystehoja ja sai niitä nyt niin kuin vahvistukselta sopii odottaakin.

Kaikki eivät istu ryhmään kylmiltään, kuten viime kauden pallontappaja Jody Larson.

Da Silva on parantanut otteitaan selkeästi parin viime viikon aikana ja lisännyt myös vieruskavereiden rauhaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut