Yli 90 prosenttia Pohjois-Amerikan ammattilaissarjojen urheilijoista on rokotettu - Urheilu - Aamulehti

Yli 90 prosenttia Pohjois-Amerikan ammattilaissarjojen urheilijoista on rokotettu

Suuret liigat ryhtyivät ripeästi rokotevalistukseen. Urheilijat saivat suoran yhteyden tartuntatautien ja rokotusten asiantuntijoihin.

NHL:ssä rokotusprosentti on yli 99. Anton Lundell avasi maalitilinsä Florida-paidassa tällä viikolla.

21.10. 17:30

STT

Pohjois-Amerikan suurten ammattilaissarjojen rokotusohjelmat ovat toteutuneet esimerkillisen kattavasti. NHL-jääkiekkoliigassa ja naisten WNBA-liigassa rokotusprosentti on yli 99. Koripalloliigan NBA:n, amerikkalaisen jalkapallon NFL:n ja jalkapalloliiga MLS:n rokotuskattavuudet ovat yli 90 prosentin.

Yhdysvalloissa tartuntatautien leviämisen ehkäisystä vastaavan viraston CDCP:n mukaan maan kaikesta rokotusikäisestä väestöstä vain 67 prosenttia on saanut täyden rokotussuojan, mikä korostaa rokotusmenestystä urheilussa.

Liigojen rokotusohjelmat ovat edenneet niin kattaviksi, että koripalloilija Kyrie Irvingin kaltaiset kieltäytyjät ovat herättäneet paljon huomiota.

Tv-yhtiö ABC:n mukaan ammattilaissarjat ovat edistäneet rokotuksia tehokkaasti ja monin keinoin. Sarjat käynnistivät rokotusohjelmansa ripeästi, valistivat väkeään ja järjestivät pelaajille yhteydet luotettaviin rokotusten asiantuntijoihin.

Käyttöön on otettu lopulta myös taloudellisia painostuskeinoja.

”Ainakin NHL:ssä asiat ovat edenneet yksinkertaisesti ja suoraviivaisesti. Olemme kertoneet kaikille, mistä pandemiassa on kyse yleisen terveydenhuollon kannalta ja miten sairaus on levinnyt muilla työpaikoilla”, NHL-liigan pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Don Fehr kertoi ABC:lle.

Urheilijat janosivat tietoa

WNBA-liigan johto järjesti liigan pelaajayhdistykselle lääketieteellisten asiantuntijoiden valistustilaisuuden ennen kauden alkua. Sen jälkeen kaikille pelaajille varattiin mahdollisuus keskustella pandemiasta ja rokotuksesta asiantuntijoiden kanssa zoom-yhteydellä.

”Urheilijat olivat todella kiinnostuneita saamaan tietoa terveysuhasta, pandemian uhasta kansanterveydelle ja erityisesti rokotuksista. He halusivat tosissaan ymmärtää nämä asiat”, Bostonin lastensairaalassa työskentelevä tarttuvien tautien asiantuntija Jessica Malaty Rivera kertoi.

”Eikä viestimme tosiaan kaikunut kuuroille korville.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut