Suomen alkulohko futsalin EM-kisoihin arvottiin - Urheilu - Aamulehti

Suomella kohtalainen arpaonni – alkulohko futsalin EM-kisoihin arvottiin: ”Osan vastustajista tunnemme todella hyvin”

Suomi pelaa ensi tammikuussa ensimmäisen kerran futsalin arvokilpailussa.

Suomi varmisti paikkansa miesten futsalin EM-kisoihin tammikuulle 2022 Vantaalla huhtikuussa 2021-

18.10. 20:10 | Päivitetty 18.10. 20:57

STT

Suomen miesten futsalmaajoukkue pelaa EM-kilpailuissa B-lohkossa Italian, Kazakstanin ja Slovenian kanssa. Alkulohkot arvottiin maanantai-iltana kisaisäntä Hollannin Zeistissa. Kuudentoista joukkueen EM-kilpailut pallotellaan 19. tammikuuta–6. helmikuuta Amsterdamissa ja Groningenissa.

”Lohko itsessään on todella vahva, mutta samalla tämä on myös sitä, mitä tavoittelimme”, Suomen palloliitto viestitti päävalmentajan Mico Marticin ensitunnelmat.

Aiemmin EM-kilpailuissa pelasi 12 joukkuetta, mutta nyt pelataan ensimmäistä kertaa laajempi turnaus. Suomi on ensimmäistä kertaa mukana futsalin miesten arvokilpailuissa ja varmisti kisapaikkansa huhtikuussa, kun maajoukkue sijoittui karsintalohkossaan toiseksi. Tulevista kisavastustajista Italia tahkosi samassa karsintalohkossa ja kukisti Suomen molemmissa keskinäisissä kohtaamisissa.

”Ensinnäkin haluan sanoa, että arvonta itsessään oli loistava. Se todisti, että Uefa ottaa lajimme vakavasti, ja tämä tekee minut hyvin onnelliseksi”, Martic mainitsi Euroopan jalkapalloliiton, joka järjesti jalkapallon EM-kilpailujen tai Mestarien liigan arvontoja muistuttaneen arvokkaan tilaisuuden.

Suomi aloittaa kisaurakkansa 20. tammikuuta ja kohtaa Italian. Neljä päivää myöhemmin vastassa on Kazakstan. Sen jälkeen pelipaikka vaihtuu Amsterdamiin, ja lohkon päätöspelissä vastassa on Slovenia.

Hallitseva Euroopan mestari Portugali arvottiin samaan lohkoon kisaisäntä Hollannin kanssa. A-lohkossa on myös Ukraina, mutta neljäs joukkue Valko-Venäjä tai Serbia selviää vasta marraskuun jatkokarsinnassa. C-lohkossa pelaavat Kroatia, Puola, Slovakia ja Venäjä. D-lohkossa pelaavat Azerbaidzhan, Bosnia-Hertsegovina, Espanja ja Georgia.

Alustavan ohjelman mukaan Suomi aloittaa kisaurakkansa 20. tammikuuta ja kohtaa heti Italian. Neljä päivää myöhemmin vastassa on Kazakstan. Sen jälkeen pelipaikka vaihtuu Amsterdamiin, ja lohkon päätöspelissä vastassa on Slovenia.

”Osan vastustajista tunnemme todella hyvin, kuten Italian. Olemme myös tietysti pelanneet Sloveniaa vastaan. Kazakstan on meille uusi vastustaja, mutta näimme heidän pelejään viime MM-kisojen aikana”, Martic avasi.

Tie jatkopeleihin on vaikea. Suomi on selkeä haastaja.

”Emme pelkää. Tämä vaatii meitä pelaamaan parhaimmillamme ja saamaan kaiken potentiaalin itsestämme irti, jotta pystymme kilpailemaan tässä lohkossa. Uskon, että pystymme.”

Suomen pelit

Alustava ohjelma:

20.1.2022 Italia - Suomi, Groningen

24.1.2022 Suomi - Kazakstan, Groningen

28.1.2022 Slovenia - Suomi, Amsterdam

Lohkot

A-lohko: Portugali, Serbia tai Valko-Venäjä, Ukraina, Alankomaat

B-lohko: Suomi, Italia, Kazakstan, Slovenia

C-lohko: Venäjä, Kroatia, Slovakia, Puola

D-lohko: Espanja, Azerbaidžan, Bosnia-Hertsegovina, Georgia,

Päivitetty 18.10.2021 kello 20.55. Lisätty Suomen päävalmentaja Mico Marticin kommentit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut