Sami Pajari teki suomalaista rallihistoriaa Kataloniassa - Urheilu - Aamulehti

Sami Pajari teki suomalaista rallihistoriaa Kataloniassa – nousi junioriluokan ensimmäiseksi suomalaismestariksi

Sami Pajari kulkee Sebastien Loebin, Dani Sordon ja Sebastien Ogierin jäljillä.

17.10. 17:10

Salou

Sami Pajari, 19, voitti junioreiden luokan (JWRC) Katalonian MM-rallissa ja varmisti samalla luokan mestaruuden. Pajari on junioriluokan 20-vuotisen historian ensimmäinen suomalaismestari.

”Ei tällaista ihan joka päivä ja joka jätkälle tapahdu. Vielä on aika vaikea tajuta, mitä todella on tullut tehtyä ja mitä tämä merkitsee uran kannalta”, Pajari huokaisi kisan jälkeen.

Pajarin mestaruus ratkesi, kun brittikuski Jon Armstrong jäi Kataloniassa neljänneksi. Pajari saa mestaruudesta palkinnoksi nelivetoisen rallikilpurin MM-sarjaan ensi kaudeksi.

”Tasaisuus oli varmasti mestaruuden resepti. Toki aina vaaditaan myös ripaus onnea ja onnistumisia oikeissa paikoissa. Ei tämä helpolla tullut, mutta maistuu varmasti sitäkin makeammalta, Pajari hehkutti.

JWRC-luokassa suomalaisten harvinaisen kaksoisvoiton asvalttirallissa varmisti Lauri Joona. Luokan mestariksi on sarjan historiassa kruunattu muun muassa sellaisia rallitähtiä kuten Sebastien Loeb, Elfyn Evans, Dani Sordo ja Sebastien Ogier.

Myös WRC3-luokassa nähtiin Kataloniassa suomalaisjuhlat, kun Emil Lindholm ajoi toisen perättäisen voittonsa MM-sarjassa. WRC2-luokassa Teemu Suninen oli puolestaan toinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut