Juha Utala ohjasti Fazimolle kauden kuudennen voiton Teivon sunnuntairaveissa. - Urheilu - Aamulehti

Fazimo ennätysvauhdissa Teivossa: ”Keulassa hevonen nautti sunnuntaista korvat pystyssä”

Juha Utala (oik.) ohjasti Fazimolle kauden kuudennen voiton Teivon sunnuntairaveissa.

17.10. 17:30

Hollolalainen ravivalmentaja Juha Utala teki onnistuneen matkan Teivon sunnuntairaveihin. Utalan ohjastama Fazimo johti lämminveristen täyden matkan ryhmää lähes alusta maaliin asti. Nelivuotias ruuna otti kauden kuudennen voittonsa uudella ennätysajalla 14,6a/2 100 metriä.

”Ulkoa tuli sen verran painetta, että emme pystyneet pitämään johtoa. Olli Koivunen näytti kuitenkin, että keulat olisi saatavissa”, Utala kertoi voittajahaastattelussa.

Sen jälkeen kun Fazimo siirtyi joukon vetäjäksi, ensimmäinen tuhat mentiin 16,0-vauhtia. Vasta viimeisellä puolikkaalla Utala painoi kaasua. Se mentiin 11,0-kyytiä, eikä muista ollut uhkaajiksi.

”Keulassa hevonen nautti sunnuntaista korvat pystyssä. Hieno esitys ruunalta”, Utala lisäsi.

Ravien lämminveristen kovin lähtö oli Veijo Heiskasen tallin Henna Halmeen ja Don Pedro D.K.:n näytöstä. Vaikka kuusivuotias ruuna oli vielä viimeisessä kaarteessa kaukana kärjestä, hevonen suorastaan lensi Teivon loppusuoran. Ruunan ensimmäinen Suomen tolppa tuli ajalla 14,2a/2 100 metriä.

”Kymppipaikalta jäimme alussa takapareihin. Viimeisellä suoralla olimme vielä kaukana ja aika monta hevosta oli edessä. Olen luullut, että ruuna ei ole lyhyen spurtin hevonen. Nyt se näytti toisin. Loppukiri oli räjähtävä”, Halme kuvaili juoksua.

Toto5-rivin kylmäverilähdön voittaja ratkesi vasta maalitikulla. Antti Teivainen sai pidettyä Viking Gelin oikealla askellajilla loppuun asti ja kannusti kuusivuotiaan ruunan Eetu Rolsin ohi. Viking Gelin kauden avausvoitto tuli ajalla 28,3/ 2120 metriä.

”Hevonen oli koko matkan hieman epävarma. Neljäsataa metriä ennen maalia pääsimme sisältä toiselle radalle. Loppu piti ajaa riskin päälle, mutta onneksi ruuna pysyi ravilla maaliin asti”, Teivainen iloitsi.

Fazimon, Don Pedro D.K.:n, Viking Gelin lisäksi Toto5-pelin muut voittajat olivat Come On Wheels ja Father’s Hope. Oikea rivi palautti 76,54 euroa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut