Suomen naiset ottivat kolmannen perättäisen cheerleadingin MM-kullan - Urheilu - Aamulehti

Suomen naiset ottivat kolmannen perättäisen cheerleadingin MM-kullan

Suomi otti yhteensä neljä mitalia viikonlopun MM-kisoissa.

Suomen naiset ottivat kolmannen peräkkäisen maailmanmestaruuden.

10.10. 20:35

Suomen naisten cheerleading­maajoukkue otti sunnuntaina kolmannen perättäisen maailmanmestaruutensa.

MM-kisat järjestettiin koronaviruksen vuoksi virtuaalisesti.

”Kisaamaan pääseminen oli todella tärkeää. Oli hienoa vihdoin näyttää maailmalle taitoja, joita olemme jo kaksi vuotta treenanneet MM-kisoihin”, arvioi naisten maajoukkueen kapteenisto Rosanna Toivonen, Emmi Reenkola ja Tuuve Häkkinen tiedotteessa.

”Koko joukkue on ylpeä siitä, että pystyimme koronasta huolimatta nostamaan jälleen maailman parhaan cheerleadingin tasoa.”

Suomen joukkueet kahmivat viikonloppuna cheerleadingin MM-kilpailuissa yhteensä ennätykselliset neljä mitalia.

Mitaleista kaksi oli kultaisia. Lauantaina varmistui ensimmäinen maailmanmestaruus, kun Suomen juniorit nappasivat kultamitalin tyttöjen cheer-sarjassa.

Mitalisaldo kasvoi sunnuntaina vielä kolmella mitalilla, kun Suomen kaikki joukkueet ottivat mitalin aikuisten sarjoissa.

”Tämä on historiallinen päivä suomalaiselle cheerleadingille ja kertoo siitä, että lajissa ja erityisesti meidän seuroissa tehdään oikeita asioita”, sanoi Suomen cheerleadingliiton puheenjohtaja Riikka Taivassalo.

”Vaikea pandemia-aika on selätetty pitkäjänteisyydellä ja innovatiivisuudella, ja osoituksena siitä on tämä huima menestys näissä kilpailuissa. Ei voi olla muuta kuin käsittämättömän ylpeä Suomen joukkueista.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: