Pyrintö hävisi naisten Korisliigassa, joukkueen paras korintekijä loukkaantui - Urheilu - Aamulehti

Pyrintö hävisi naisten Korisliigassa, joukkueen paras korintekijä loukkaantui

Pyrinnön Cierra Johnson kamppaili ToPon Magdalene Agyein kanssa ennen kuin loukkaantui.

27.11.2021 19:01

Pyrintö koki lauantaina kaksi takaiskua, kun joukkue hävisi naisten Korisliigassa Torpan Pojille 59–68 (26–40) sekä menetti parhaan korintekijänsä Cierra Johnsonin loukkaantuneiden listalle kolmen siellä jo ennestään olleen seuraksi.

”Toivottavasti Cierra selvisi säikähdyksellä. Tutkitaan onko mitään vakavaa. Jos on, niin sitten reagoidaan”, sanoi päävalmentaja Antti Nikkilä.

Vaisun ottelun – vain neljä pistettä, kun pistekeskiarvo ennen ottelua oli 17,8 – pelannut Johnson törmäsi ToPon Nea Kuismaan kolmannen neljänneksen lopulla. Johnson sai hoitoa olkapäähänsä hetimiten, mutta ei palannut kentälle.

Tilanne oli kolmen neljänneksen jälkeen 36–62, mutta Pyrintö voitti viimeisen neljänneksen 23–6 ja oli puolitoista minuuttia ennen loppua yhdeksän pisteen päässä. Joukkue ei kuitenkaan toteuttanut Nikkilän ohjetta laittaa palloa ilmaan kaaren takaa, vaan sortui liikaa pallon kierrätykseen sekä menetyksiin.

”Meillä riittää kehityskohteita pelissä. Eikä sitä helpota jos muutama pelaaja on sivussa. Tarvitsisimme 10–11 pelaajan rotaation. Cierralla oli flunssaakin eikä hän ollut parhaassa vireessä”, Nikkilä pohti.

Ennen ottelua kolme tehokkainta olivat Johnson, Whisper Fisher ja Anni Jämsä yli 13 pisteen keskiarvoilla. Nyt kolmikko sai yhteensä kasaan 13 pistettä, ja 24 kakkosen yrityksestä upposi vain viisi.

Tehokkaimmat olivatkin 18 pisteen Evianna Sipilä ja 13 pisteen Emma Törnblom. Sipilä upotti puolet vain kerran sarjassa voittaneen joukkueen kolmosista.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut