Pyrintö vapautti Shaquille Keithin sopimuksestaan, päävalmentaja Sopanen perusteli ratkaisua – BC Nokia kartoittaa aktiivisesti pelaajamarkkinoita - Urheilu - Aamulehti

Pyrintö vapautti Shaquille Keithin sopimuksestaan, päävalmentaja Sopanen perusteli ratkaisua – BC Nokia kartoittaa aktiivisesti pelaajamarkkinoita

BC Nokia jäi Kotkassa KTP-Basketin jyräämäksi. Arnaldo Toro keräsi jälleen huiman levypallosaaliin.

Shaquille Keithin Pyrintö-sopimus purettiin.

19.11. 19:48

Aamulehti

Miesten Korisliigan maajoukkuetauko on otollista aikaa pelaajavaihdoksille, sillä muuallakin Euroopassa pidetään paussia ja monet seurat tekevät vastaavia ratkaisujaan pelaajistonsa suhteen. Kun jossain päin maailmaa pelaaja saa lähteä, markkinoille tulee liikehdintää ja esimerkiksi Pirkanmaalla on mahdollisuus tehdä hankintoja.

Pyrintö ja BC Nokia ovat tilanteessa, jossa näille vaihdoksille on tarvetta. Pyrintö avasi pelin perjantaina vapauttamalla kanadalaislaituri Shaquille Keithin sopimuksestaan.

Keith, 28, ehti edustaa Pyrintöä 12 ottelussa 15,8 pisteen, 5,2 levypallon ja 3,1 korisyötön keskiarvoilla.

”Emme saaneet ”Shaqilta” tarpeeksi säännöllisyyttä, eikä hommamme kestä sitä, että laatusuorituksia tulee vain hetkittäin tai vain toisessa kenttäpäässä. Samat virheet toistuivat, eikä kehitystä tapahtunut, vaikka virheitä yritettiin taklata”, Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen avasi.

Keith saapui Pyrintöön vain paria päivää ennen sarja-avausta ja oli keskenkuntoinen. Toisin kuin Pyrintö suunnitteli, Keithin kunto ei parantunut kauden edettyä, eikä laituri päässyt käyttämään kelpo taitopankkiaan optimaalisesti.

”Kunto ei ollut kovin hyvä, se oli 20 minuutin kunto. Puheita oli, että kunto paranee ja töitä tehdään kovaa, mutta tehtiinkö kovaa, kun kunto ei parantunut? Muutenkin tuntui olevan vaikeuksia omistautua pelitavallemme. Liian usein hän teki jotain muuta kuin olimme sopineet. Lopullinen sitoutuminen puuttui”, Sopanen ruoti.

Sopasen mukaan Pyrinnöllä ei vielä ole valmista korvaajaa Keithille.

”Koripallomaailmassa on aina jotain viritteillä. Tarvitsemme monipuolista, ehjää pelaajaa, joka mieluummin haluaa oppia kuin muokata muita omille tavoilleen.”

BC Nokia murskattiin perjantaina Kotkan Karhuvuoressa, kun KTP-Basket otti tylyn 87–59 (34–34) -kotivoiton. Richard Williams oli kotkalaisten hahmo 23 pisteellään. Levypallorohmu Arnaldo Toro metsästi 18 pistettä ja 17 levypalloa vieraille.

BC Nokia sortui 18 pallonmenetykseen, joista KTP-Basket nautiskeli yhteensä 25 pistettä.

”Olen erittäin pettynyt. Emme pelaa kovaa, emmekä kykene suorittamaan pelisysteemiämme. Olimme itsekkäitä. Onnemme oli, että emme hävinneet 60 pisteellä”, BC Nokian päävalmentaja Greg Gibson tuskaili.

Gibson kertoi tappion jälkeen kartoittaneensa pelaajamarkkinoita jo viimeisen viikon, parin ajan. BC Nokia on hävinnyt 12 pelistään kahdeksan ja on sijalla 10.

”Markkinat ovat kuivat, mutta meidän on tehtävä jotain. Etsin pelaajia, jotka antavat kaikkensa joka päivä, haluavat kehittyä ja ovat ammattimaisia”, Gibson kertoi.

Tuorein hankinta Ronshad Shabazz jäi Kotkassa pisteittä.

”Hän on yliopistonsa kautta aikain korintekijä. Odottaisin hänen kykenevän tekemään pisteitä edes hieman. Saisimme tällä hetkellä enemmän Tevaunilta (Raholan Pyrkivässä pelaava Kokko), mikä on turhauttavaa.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut