BC Nokian hyvä alku ei kantanut voittoon: ”Kyllä mekin kopissa vähän ihmeteltiin” - Urheilu - Aamulehti

BC Nokian hyvä alku ei kantanut voittoon: ”Kyllä mekin kopissa vähän ihmeteltiin”

Pyrinnön naiset taistelivat kauden avausvoittonsa.

23.10.2021 21:11

BC Nokia haastoi lauantaina miesten Korisliigassa tappiottoman Kauhajoen Karhun, mutta vieraiden kannalta hyvä vaihe kesti vain ensimmäisen neljänneksen.

Nokia johti viiden minuutin kohdalla 13–4 ja neljänneksen jälkeen 22–12, mutta sen jälkeen Karhu meni menojaan ja voitti 91–62.

”Kyllä mekin kopissa vähän ihmeteltiin mitä sen avausneljänneksen jälkeen oikein tapahtui ottelussa. Jänne ei kestänyt koko ottelua. Sekin vaikutti, että Matias Ojala ei pystynyt enää toisella jaksolla pelaamaan”, sanoi Nokian takapelaaja Antero Lehto.

Arnaldo Torolla oli avausjakson jälkeen koossa yhdeksän pistettä ja 11 levypalloa, ottelun saldo oli 14 pistettä ja 19 levypalloa. Myös kolmannen ottelunsa pelannut Kahron Ross voi olla suhteellisen tyytyväinen 16 pisteellä.

Sen sijaan Terry Thomasin esitys oli heikko. Hän sai ottelun ainoan pelitilannekorinsa vasta minuuttia ennen loppua, kori jäi BC Nokian viimeiseksi ottelussa. Edelliset seitsemän pelitilanneheittoa meni häneltä ohi.

”Ei se hyvä alku ollut pelkästään Karhun heikkoutta, vaan kyllä mekin olimme hyviä. Mutta ottelu kestää 40 minuuttia eikä yksi hyvä kymmenminuuttinen riittänyt”, Lehto sanoi.

Nokian kakkosten prosentti oli vain 36, kun 33 yrityksestä vain 12 onnistui.

Pyrinnölle voitto

Naisten liigassa Tampereen Pyrintö voitti vieraissa EBT:n 70–63. Voitto oli Antti Nikkilän valmentaman joukkueen kauden ensimmäinen.

Pyrintö voitti avausneljänneksen 23–12. Puoliajalle mentiin tilanteessa 37–36. Ottelun viimeinen neljännes oli täysin Pyrinnön näytöstä. Se onnistui hienosti puolustuspäässä ja EBT onnistui tekemään vain kahdeksan pistettä.

Anni Jämsä pussitti kauden korkeimman pistemääränsä 24. Lisäksi hän otti kahdeksan levypalloa ja jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä.

Whisper Fisher teki tupla-tuplan 17 pisteellä ja 13 levypallolla. Anni Nurminen teki vieraille 11 pistettä.

”Paikkapuolustus toimi erinomaisesti koko ottelun. Hyökkäyspäässä oltiin riittävän hyviä. Uusi jenkki on tulossa alkavalla viikolla”, Nikkilä tiivisti illan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut