Pyrintö maajoukkuetauolle raskaan alkukauden jälkeen – Miikka Sopanen ei itke itseään uneen Suomen cupista putoamisen vuoksi - Urheilu - Aamulehti

Pyrintö maajoukkuetauolle raskaan alkukauden jälkeen – Miikka Sopanen ei itke itseään uneen Suomen cupista putoamisen vuoksi

Miesten Korisliigassa toiseksi noussut Kouvolan Kouvot voitti Pyynikillä ulkomaalaisnelikkonsa johdolla.

Osku Heinonen (vas.) linkosi Pyrinnölle 22 pistettä.

17.11. 21:30

Aamulehti

Tampereen Pyrintö jättäytyi miesten Korisliigan maajoukkuetauolle kovan taistelun jälkeen. Alkukauden ykkössensaatio Kouvolan Kouvot jatkoi upeita esityksiään voittamalla Pyynikillä punavalkoiset 104–98 (51–44).

Pyrintö punkesi veteraani David Gonzalvezin (18 pistettä/3 levypalloa/3 korisyöttöä) johdolla useampaan kertaan tasoihin, muttei enää ohi. Kouvojen valmentajavelho Jyri Lehtonen jätti maajoukkuesentteri Hannes Pöllän vaihtopenkille kolmen minuutin pelin jälkeen (Pyrintö johti 11 pisteellä) ja murjoi Pyrinnön paikkapuolustusta loppuillan pienikokoisella viisikolla.

Tämä avasi vieraiden mainiolle ulkomaalaisnelikolle ovet karkkikauppaan. Yhteensä 75 pistettä tehneestä kvartetista Deshon Taylor tehoili 21 pistettä ja 12 korisyöttöä, Makuach Maluach teki 20 pojoa ja repi seitsemän levypalloa.

Pyrinnöltä parhaiten onnistui 22 pistettä kirjannut ensimmäisen vuoden Pyrintö-kapteeni Osku Heinonen.

”Kouvot pelasi viidellä takurilla erinomaisesti, kovaa ja uhrautuvaisesti. Ensimmäisen jakson menetysten jälkeen hyökkäsimme hyvin, mutta emme saaneet pallollista pelaajaa lainkaan kuriin puolustuksessa”, Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen arvioi.

Pyrintö aloittaa maajoukkuetauon kuudentena, eli ylempään jatkosarjaan oikeuttavalla sijalla. Tosin muut ovat pelanneet ottelun vähemmän. Pyrintö sai koko joukkueensa kasaan vain paria päivää ennen sarja-avausta, se on joutunut viilaamaan paikkapuolustuksensa konseptia kauden aikana ja se kärsi nöyryyttävät Seagulls- ja LaBa-tappiot lokakuun lopussa.

Tähän nähden saldoa 5–7 voi pitää kelvollisena – etenkin, kun Pyrintö on parantanut otteitaan marraskuun edetessä.

”Alkukausi oli raskas. Kun piti alkaa kilpailla, olimme tosi vaiheessa. Kun saimme jengin kasaan, meinasi mennä usko, kun homma ei toiminut. Saimme homman toimimaan, mutta viimeiseen viikkoon tuli pari tiukkaa tappiota. Se ketuttaa”, Sopanen summasi.

Sopasen mukaan poissaolijoista Lassi Kilpinen ja Valtteri Leppänen saattavat palata mukaan tauon jälkeen. Panu Peltokankaan huili jatkunee pidempään.

Kouvot-tappio tiesi samalla sitä, ettei yksikään pirkanmaalaisjoukkue edennyt miesten tai naisten Suomen cupin puolivälieriin. Sopasen vastaus cup-kysymykseen kertonee olennaisen liigaväen suhtautumisesta kyseiseen kilpailuun.

”Kaikissa kilpailuissa haluaa pärjätä, mutta jos olen rehellinen, niin liigan alettua en edes tiennyt, että Suomen cupia pelataan. Eli ei se päätavoitteemme ollut”, Sopanen murjaisi.

”Haastavan syksyn jälkeen takki on aivan tyhjä. En itke itseäni uneen, koska meillä on yksi vieraspeli vähemmän.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut