Pyrintö aikoo varmistaa saunaillalla, ettei Vilpas-murskavoitto jää yhden pelin ihmeeksi: ”Oli aika suvereenisti kauden paras peli” - Urheilu - Aamulehti

Pyrintö aikoo varmistaa saunaillalla, ettei Vilpas-murskavoitto jää yhden pelin ihmeeksi: ”Oli aika suvereenisti kauden paras peli”

Pyrinnön Emanuel Shepherd esittäytyi tyylillä kotiyleisölleen tehden 25 pistettä Pyrinnön murskavoitossa. Uusia vahvistuksia ei ole tulossa.

Pyrinnön Shaquille Keith pääsi iloitsemaan kunnolla Pyrinnön 107–79-murskavoitossa Vilppaasta perjantaina. Kuva alkukauden BC Nokia -pelistä.

5.11. 21:15

Aamulehti

Tampereen Pyrintö laittoi perjantaina parastaan pöytään miesten Korisliigassa. Kun neljässä edellisessä pelissä Pyrintö oli päästänyt vähintään sata pistettä ja voittanut niistä yhden, oli nyt tamperelaisten vuoro laittaa korisukka rullalle 107 pisteellä.

Pyrinnön peli lähti oikeaan suuntaan jo avausneljänneksellä, kun kotisalissaan pelanneet punapaidat tulittivat kauden kovimman pistemääränsä yhdelle neljännekselle, 36 pistettä. Ennen peliä Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen halusi peliin hyvää alkua, joka on viime peleissä uupunut – sen hän todella sai.

Hallitseva mestari Salon Vilpas jäi alun tyrmäyksen jälkeen täysin vastaan tulijaksi, kun Pyrintö voitti pistein 107–79 (65–49).

”Oli aika suvereenisti kauden paras peli. Ensimmäisen kerran näytti siltä Pyrinnöltä, kun olen kuvitellut meidän voivan olla”, Sopanen kertoi.

Voitolla Pyrintö nousi viidenneksi Vilppaan kanssa tasoihin kahdeksaan sarjapisteeseen.

Tasonnosto alkukaudesta vaikeuksissa olleeseen Pyrintöön oli hämmentävän suuri, aivan kuin Pyynikin palloiluhallin parketilla olisi ollut eri joukkue.

Millä varmistetaan ettei tämä jää yhden pelin ihmeeksi?

”Perisuomalaiseen tapaan saunailta huomenna (lauantaina). Kopissa näki pelin jälkeen silmissä sen palon, ettei tämä jää tähän.”

”Oltiin aika syvällä kuopassa 48 tuntia sitten, kun lähdettiin Kauhajoelta (tappio 84–105). Kun ei ollut eka huono peli, alkoi olla kaikilla usko koetuksella. Sitten jätkät osoitti luonteensa. Vaikkei kauheasti ehtinyt harjoituksia pitää, katsottiin paljon videoita. Vähän tehtiin taktistakin muutosta ja se viilaus toimi. Ei tullut kuitenkaan taktisen nerokkuuden takia erilainen lopputulos, vaan se auttoi pelaajia uskonpalautukseen.”

Uusi kanadalaisvahvistus Emanual Shepherd pelasi toista peliään ja on osoittautumassa nappivärväykseksi. Kauhajoella avauspelissään hän pussitti 12 pistettä, Vilpasta vastaan 25 pistettä. Shepherd oli kentän paras pistemies perjantaina. Topias Palmi keräsi 17 pistettä.

”On kotiutunut nopeasti ja oppii asioita kerrasta. Oli kiikarissa jo kesän lopussa, hän oli ensimmäinen ulkomaalaisista, jolle sopimustarjousta tein. Ei tarttunut silloin haaviin, vaan valitsi Latvian”, Sopanen kertoi ja iloitsi Shepherdin päätymisestä Tampereelle mutkan kautta.

Onko uusia pelaajavirityksiä?

”Ei. Tällä haavaa mennään tällä porukalla, katellaan taas ensi viikolla uudestaan.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut