Petteri Koponen ja Seagulls esittivät todellisen kolmosshow’n Pyynikillä - Urheilu - Aamulehti

Petteri Koponen ja Seagulls esittivät todellisen kolmosshow’n Pyynikillä – 115 pistettä jätti Pyrinnön etsimään pukukoppiaan: ”Pelotti törmätäänkö ovenpieleen”

Seagulls laittoi Korisliigan kolmosennätyksen uusiksi. Syysloma oli saanut koripalloväen liikkeelle runsain joukoin Pyynikin palloiluhalliin. Pyrintö ei pystynyt esittämään yli tuhannelle katsojalle haluamaansa.

Helsinki Seagulls jätti Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopasen mietteliääksi ryöpytyksen jälkeen. Kuva Nokia-pelistä lokakuulta.

19.10. 21:09 | Päivitetty 19.10. 21:42

Aamulehti

Tiistainen syyslomaviikon ilta ja suomalaisen koripallon supertähti Petteri Koponen Pyynikin parketilla olivat saaneet tamperelaiset liikkeelle koripallokatsomoon. Korona-ajan vähäisistä yleisömääristä ei ollut tietoakaan Pyrinnön ja Helsinki Seagullsin miesten Korisliigapelissä.

Lähes täysi tupa, 1 096 katsojaa pääsi todistamaan vierasjoukkue Seagullsin ja Koposen näytöstä. Koponen upotti avauspuoliajalla kaikki heittonsa: seitsemän kolmen pisteen suoritusta. Ensimmäinen epäonnistuminen tuli vasta kolmannen neljänneksen lopulla.

Koponen pussitti 27 pistettä ja Seagulls tyrmäsi Pyrinnön pistein 115–72 (54–32).

Edellisen kerran yli tuhannen katsojan Pyrintö pääsi miesten Korisliigan kotipelissään 29. joulukuuta 2019. Silloin 1 004 katsojaa seurasi peliä Kauhajokea vastaan. Seagulls-esitys ei kuitenkaan ollut sitä, mitä Pyrintö halusi suuryleisölleen esittää.

Seagulls ei antanut Pyrinnölle palaakaan, vaan lähti karkumatkalle heti alkuminuuteilla. Pyrinnön hyökkäyspeli ontui ja vastaavasti helsinkiläiset pussittivat koreja hyvällä prosentilla. Kun kahden pisteen heittojen onnistumisprosentit ovat 66–48 ja kolmosten 55–25 Seagullsin hyväksi, ei voittajasta ole epäselvyyttä.

”Reitti koppiin oli tuttu, mutta leuka oli niin rinnassa, että pelotti törmätäänkö ovenpieleen”, Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen tokaisi pitkän koppipalaverin jälkeen.

”Sanotaanko, että oli urani huonoin peli Pyrinnön valmentajana. Tämän syvemmälle ei voi enää kaivautua, joten suunta on varmasti ylöspäin.”

”Tukkapölly on oikea sana. Pää lyö tyhjää, mitä tapahtui”, kymmenen pistettä heittänyt Pyrinnön kapteeni Osku Heinonen tuumi Ruudun haastattelussa pelin jälkeen hämmästyneenä.

Seagulls pussitti peräti 31 kolmosta ja kokosi pelkästään niillä huimat 93 pistettä. Se on uusi Korisliiga-ennätys onnistuneissa kolmosissa, aiempi ennätys oli Kouvojen 25 vuodelta 2009. Myös kolmen pisteen yritysmäärä 56 on sarjan uusi ennätys.

”He löysivät usein vapaan heittäjän kulmasta. Siihen kaatui”, Heinonen kertoi näkemyksensä.

Pyrinnön ykkönen oli Shaquille Keith 20 pisteellään. Topias Palmi jäi yhdeksään pisteeseen. Nuori Kion Williams pääsi pelin lopulla enemmän kentälle. Hän esiintyi ennakkoluulottomasti ja pussitti seitsemän pistettä.

”Oli huono esitys myös taistelutahdon ja energian suhteen, ei ollut sellainen, mitä halutaan kotiyleisöllemme esittää”, Sopanen totesi.

”Ei saatu puolustusta toimiin. Tiedettiin Seagullsin vahvuudet, mutta ei vaan lähtenyt. He heittivät kolkit sisään ja me koitettiin vastata pakotetuilla hyökkäysratkaisuilla, jotka eivät olleet todellakaan oikeita ratkaisuita tänään”, Sopanen kertoi.

Pyrinnölle tappio oli kauden kolmas viidestä pelistä, Seagulls on voittanut neljä kauden viidestä pelistään. Vain yhdellä ulkomaalaisvahvistuksella pelannut Seagulls antoi todellisen myrskyvaroituksen muille Korisliigan joukkueille esityksellään.

Ottelun tallenne nähtävissä aamulehti.fi/live.

Päivitetty 19.10. kello 21.32. Lisätty päävalmentaja Miikka Sopasen kommentit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut