Tyson Fury tyrmäsi Deontay Wilderin - Urheilu - Aamulehti

Fury jyräsi tyrmäysvoiton Wilderista

Tyson Fury juhli voittoaan Las Vegasissa 9. lokakuuta.

10.10. 8:13

Las Vegas

Britannian Tyson Fury säilytti ammattinyrkkeilyn raskaan sarjan MM-tittelin kukistamalla WBC-liiton MM-ottelussa Yhdysvaltain Deontay Wilderin. Fury kukisti Las Vegasissa järjestetyssä MM-ottelussa Wilderin 11. erän tyrmäyksellä.

Wilder aloitti kahakan vahvasti, mutta Fury otti ottelun lopullisesti hallintaansa kamppailun viidennessä erässä. Sitä ennen molemmat ottelijat kävivät kanveesissa ja joutuivat kuuntelemaan luvunlaskut.

Wilder haki kolmannessa erässä tyrmäysiskua liian ahneesti. Hän sai terävällä oikealla hyvän osuman Furyyn, mutta britti keskeytti hyökkäyksen kovalla oikealla, joka pudotti haastajan köysien kautta kanveesiin.

Wilder jatkoi ottelua luvunlaskun jälkeen.

Neljännestä erästä tuli Wilderin paras. Kesken Furyn ankaran painostuksen hän sai lujan oikean perille, ja mestari putosi kanveesin. Sama toistui vielä erän lopussa.

Viidennestä erästä eteenpäin Fury hallitsi ottelua ulottuvalla etukäden suorallaan. Kuudennen erän rajun taistelun jälkeen ottelu oli yhä selvemmin mestarin hallinnassa.

Wilder uupui painostukseen

Kymmenennessä erässä Fury sai hidastuvan Wilderin jälleen kanveesille ja luvunlaskuun. Lopullisen ratkaisun mestari iski kahdella oikean käden koukulla kamppailun 11. erässä.

”Älkää ikinä epäilkö minua”, Fury julisti heti ottelun jälkeen.

”Teen aina tulosta”, kun tosi on kyseessä.

Viesti oli ilmeisesti tarkoitettu niille, jotka olivat ennalta epäilleet britin harjoitusintoa.

Voitolla Fury, 33, säilytti ottelulistansa tappiottomana. Hän on voittanut ammattilaisena 31 ottelua, joista 22 tyrmäyksellä. Listaa rumentaa vain ensimmäisen Wilder-ottelun ratkaisematon tasapeli vuodelta 2018.

Fury otti WBC-liiton mestaruuden haltuunsa tyrmäämällä Wilderin kaksikon toisessa kohtaamisessa viime vuoden helmikuussa.

Peräti 206-senttinen ja 125-kiloinen Fury saavutti WBO-liiton maailmanmestaruuden kukistamalla Dereck Chisoran 2014. Seuraavana vuonna hän hankki nimiinsä WBA-, IBF- ja IBO-liittojen mestaruudet, kun hän voitti ukrainalaisen Vladimir Klitshkon.

Sen jälkeen Fury piti henkisten ongelmien takia pitkän ottelutauon, jonka aikana hän menetti mestaruutensa.

Suurten otteluiden rinnalle

Wilderin, 35, ottelulistalla on 42 voittoa, 41 tyrmäystä sekä Fury-otteluiden kaksi tappiota ja yksi ratkaisematon.

Alabamasta kotoisin olevan Wilderin ura on nyt katkolla. Tie on tukossa ainakin Furyn hallinnoiman mestaruuden suuntaan, vaikka rääväsuinen mestari jakoi lopulta kehuja vastustajalleen.

”Annan myös vastustajelle kunniaa tästä voitosta. Hän on kova äijä ja kesti tänään pahoja osumia”, Fury totesi.

”Tämä oli suuri ottelu”, ja kamppailumme kestävät vertailun mihin tahansa kolmen ottelun sarjaan historiassa.

Raskaan sarjan legendaarisin kolmen ottelun trilogia on Muhammad Alin ja Joe Frazierin ottelusarja 1970-luvulta. Frazier voitti ensimmäisen 1971, Ali kaksi jälkimmäistä 1974 ja 1975.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos