Vakuuttava Helenius iski jälleen voittoon Kownackista - Urheilu - Aamulehti

Vakuuttava Helenius iski jälleen voittoon Kownackista

Ammattilaisuransa toisen tappion kärsinyt puolalainen hävisi viimeksi viime vuonna Heleniukselle.

Suomen Robert Helenius voitti jo toistamiseen puolalaisen Adam Kownackin ammattinyrkkeilyn raskaassa sarjassa Las Vegasissa 9. lokakuuta.

10.10. 7:46 | Päivitetty 10.10. 18:26

Las Vegas

Suomen Robert Helenius iski toistamiseen voittoon puolalaisesta Adam Kownackista ammattinyrkkeilyn raskaassa sarjassa. Helenius voitti Las Vegasissa käydyn ottelun kehätuomarin keskeytyksellä (TKO).

Aluksi Kownackin luultiin tulleen hylätyksi vyön alle osuneiden iskujen takia. Ringtv kertoi myöhemmin, että Nevadan nyrkkeilykomissio oli vahvistanut tuomion TKO-tyrmäysvoitoksi (technical knockout).

Helenius kukisti Kownackin tyrmäyksellä miesten edellisessä kohtaamisessa viime vuoden maaliskuussa New Yorkissa.

Kownacki lähti uusintaotteluun vedonlyöntimarkkinoiden perusteella ennakkosuosikkina, mutta hänestä ei lopulta ollut todellista vastusta suomalaiselle. Helenius hallitsi ottelua alusta alkaen ja satutti Kownackia iskusarjallaan jo avauserässä.

Turhautunut puolalainen suuntasi lyöntejään jatkoerissä vyön alle, mitä Helenius protestoi. Kehätuomari keskeytti kamppailun kuudennessa erässä, kun hän arvioi Kownackin kykenemättömäksi jatkamaan.

Heleniuksen, 37, ammattilaisuran saldo on nyt 31 voittoa ja kolme tappiota. Kownackin, 32, ainoat kaksi tappiota ammattilaisena ovat tulleet Heleniusta vastaan. Ennen viimevuotista kohtaamistaan suomalaisen kanssa Kownackin saldo oli 20 voittoa eikä yhtään tappiota, mutta nyt hänen tähtensä nyrkkeilymaailmassa on laskenut rajusti.

Heleniukselle vakuuttava voitto avaa luultavasti tien otteluun tasokasta vastustajaa vastaan.

Heleniuksen ja Kownackin kohtaaminen toimi esiotteluna britti Tyson Furyn ja yhdysvaltalaisen Deontay Wilderin MM-titteliottelulle, jonka Fury voitti.

Korjattu juttua 10.10.2021 kello 18.26: Heleniuksen voitto merkittiin kehätuomarin keskeytykseksi, eli TKO-tyrmäykseksi. Jutussa sanottiin aiemmin, etttä Kownacki tuli hylätyksi vyön alle osuneiden iskujen takia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: