Suomi jyräsi Puolan yli jo avausvitosella ja eteni MM-välierään - Urheilu - Aamulehti

Suomi jyräsi Puolan yli jo avausvitosella ja eteni MM-välierään – Kaupin siskokset tehoilivat

Suomi jatkaa murskavoitolla naisten salibandyn MM-välieriin.

Suomi eteni selvällä Puola-voitolla naisten salibandyn MM-kisojen välieriin. Kuva Lempäälän maajoukkueturnauksesta lokakuulta 2021.

2.12.2021 18:15

Aamulehti

Siinä ei mennyt edes viittä minuuttia, kun Suomi käytännössä varmisti välieräpaikkansa naisten salibandyn MM-kisoissa Ruotsissa. Todella tehokkaasti viimeistellyt Suomi teki Puolaa vastaan viisi maalia, kun kellossa oli pelattuna kolme minuuttia ja 40 sekuntia.

Kaikkiaan avauserän Suomi voitti 8–0 ja koko pelin Puolaa vastaan 14–0 (8–0, 1–0, 5–0). Huippumaan ja haastajan tasoero tuli selvästi näkyviin.

Ottelua ennakoidessaan Suomen tähtipelaaja, neljä maalia Puolaa vastaan tehnyt Veera Kauppi peräänkuulutti, ettei puolivälierä ole läpihuutojuttu. Alkulohkon Ruotsi-tappio oli saanut Suomen selvästi valmiiksi pudotuspeleihin eikä mitään jätetty epäilyksen varaan. Vahva alku osoitti, että Suomi otti puolivälierän tosissaan.

Pelin alussa Suomi viimeisteli käytännössä joka vedollaan. Veera Kauppi viimeisteli 1–0 jo 42 sekunnin jälkeen.

Huiman avauserän jälkeen Suomi otti jalkaa pois kaasulta ja peluutusvalinnoissa selvästi jo ajatteli tulevaa välierää.

”Tempo oli pikkuisen erilainen kuin tiistain Ruotsi-pelissä. Puola oli sellainen kuin odotimmekin. Joka peliin lähdetään täysillä, kun pudotuspeleissä joka peli pitää voittaa”, Suomen Sanni Nieminen kertoi Ylen haastattelussa asennoitumisesta otteluun. Nieminen teki Suomen 9–0-maalin.

Veera Kaupin neljän maalin lisäksi Elli Kylmäluoma teki kaksi maalia. Oona Kauppi tehoili 1+3.

Välierä pelataan lauantaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut