Veera Kauppi on aloittanut MM-kisat tehokkaasti – Ruotsia vastaan joukkue pitää vielä parhaat kuviot piilossa - Urheilu - Aamulehti

Veera Kauppi on aloittanut MM-kisat tehokkaasti – Ruotsia vastaan joukkue pitää vielä parhaat kuviot piilossa

Suomi voitti sunnuntaina Slovakian. Ruotsi on mättänyt kahdessa ensimmäisessä ottelussa yli 40 maalia.

Veera Kauppi iski Slovakiaa vastaan kolme maalia.

28.11.2021 21:29

Aamulehti

Suomi joutui yllättävän tiukoille Slovakiaa vastaan salibandyn naisten MM-kisojen toisessa ottelussaan Uppsalassa. Suomi hallitsi kamppailua alusta loppuun, mutta Slovakia onnistui pitämään lukemat siedettävinä.

Suomi voitti tahmean alun jälkeen 7–2 (2–1, 3–0, 2–1). Kun Paulina Hudakova tasoitti avauserän lopulla, ottelusta näytti tulevan Suomelle piinaava. Peli kuitenkin parani hieman erätauon jälkeen.

”Saimme tehtyä hyviäkin asioita kentällä ja säästimme energiaa. Se on tärkeää loppukisoja ajatellen”, hyökkääjä Oona Kauppi sanoi Ylen haastattelussa.

Slovakia tarjosi kovemman vastuksen kuin Saksa lauantai-iltana. Suomi päihitti Saksan 15–0. Maalivahti Tiltu Siltaselle kertyi tuolloin vain kolme torjuntaa.

Slovakian ykköskenttä, jossa pelasivat Tampereen Classicin entiset vahvistukset Michaela Sponiarova ja Denisa Ferencikova, pystyi antamaan jonkinlaista painetta, mutta muuten Slovakian hyökkäykset olivat lyhyitä pyrähdyksiä.

Suomenkaan pallollinen peli ei ollut parhaalla tasolla.

”Se on hyvän joukkueen merkki, että vaikka pelasimme vähän heikommin, niin pystyimme nostamaan tasoa ottelun aikana. Kun saamme palloa nopeasti liikkeelle, näyttää peli hyvältä salibandyltä”, Oona Kauppi sanoi Ylelle.

Oona Kauppi syötti siskonsa Veera Kaupin maaleista kaksi sunnuntaina.

Kunnon kuva Suomen iskukyvystä ja mestaruusmahdollisuuksista saadaan tiistaina, jolloin joukkue kohtaa ykkössuosikki Ruotsin.

Ruotsi mätti Slovakiaa ja Saksaa vastaan hurjat voittolukemat 22–3 ja 20–0.

”Me emme ainakaan näytä vielä kaikkia temppuja, mutta haluamme joitain juttuja kuitenkin harjoitella”, Kauppi sanoi Ruotsi-ottelusta. ”Ruotsia vastaan on aina kiva pelata varsinkin MM-kisoissa ja heidän kotihallissa. Tulee varmasti hieno peli, vaikka onkin vielä lohko-ottelu.”

Lokakuussa Ruotsi voitti Suomen 10–2 Lempäälässä pelatussa maajoukkueturnauksessa.

Tamperelaispelaajista Sanni Nieminen sekä Oona ja Veera Kauppi ovat olleet alusta asti isossa roolissa. Joukkue tarvitsee Kaupin kaksosten tehoja, jotta se voi unelmoida huippumenestyksestä.

Veera Kauppi onkin aloittanut vahvasti. Hänellä on kasassa jo pisteet 6+3=9.

”Oli ehkä vähän tahmeaa välillä, mutta tärkeintähän tässä vaiheessa ovat vain voitot”, Veera Kauppi sanoi Salibandyliiton tiedotteessa. ”Mielestäni saimme kolmannessa erässä ihan hyvää fiilistä, ja tästä on hyvä jatkaa Ruotsia vastaan.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut