Ville Lastikka loisti, kun Suomi voitti komeasti Ruotsin – tämä ketju on saatava jatkossa kuriin - Urheilu - Aamulehti

Ville Lastikka loisti, kun Suomi voitti komeasti Ruotsin – tämä ketju on saatava jatkossa kuriin

Tampereen Classicin pelaajat tekivät kaikki Suomen seitsemän maalia.

Ville Lastikka pelasi huippuottelun Ruotsia vastaan.

4.12.2021 21:16

Aamulehti

Ville Lastikka osoitti lauantai-iltana, miksi häneltä voidaan odottaa suurtekoja käynnissä olevissa salibandyn MM-kotikisoissa. Classic-hyökkääjä iski odotetussa alkusarjan ottelussa Ruotsia vastaan kolme maalia ja syötti yhden komealla tavalla.

Suomi voitti lähes täydessä Helsingin jäähallissa 7–3 (2–1, 1–1 , 4–1).

Lastikan laukaus teki tuhoja kahdesti avauserässä. Hattutemppu oli lähellä jo vartin kohdalla.

Pelintekotaitojaan Lastikka väläytti päätöserän alussa, kun hän petasi Mikko Leikkasen 4–2-maalin. Leikkanen laukoi Suomen kahden maalin johtoon Lastikan pitkän ja tarkan poikittaissyötön jälkeen.

”Oli hieno tunne pelata, ja se saatiin näkymään myös kentälle. Oli ihan ok peli meiltä”, Lastikka sanoi vaatimattomasti Ylen haastattelussa.

Lastikka sinetöi voiton osumalla lopussa tyhjiin. Kaikki Suomen maalit syntyivät Classic-pelaajien lavasta, sillä myös Sami Johansson ja Eemeli Salin onnistuivat maalinteossa.

”Kiva, että sain tehtyä muutaman maalin. Se on tärkeää ja antaa eväitä jatkopeleihin”, Lastikka sanoi.

Ruotsi yritti hämmentää.

Suomi sai ottelussa tärkeää oppia Ruotsin pelaamisesta lopputurnausta ajatellen. Jos joukkueet kohtaavat loppuottelussa, Suomen on saatava länsinaapurin kolmoskenttä paremmin kuriin.

Ruotsi on täyttänyt kolmoskentän suoraviivaisilla pelaajilla, jotka eivät kaihda rosoisia otteita. Lauantain pelin avauserässä kenttä hankki joukkueelleen rangaistuslaukauksen. Maailman parhaaksikin arvostettu Kim Nilsson epäonnistui yrityksessään.

Myöhemmin ottelussa Ruotsin kolmonen iski kaksi maalia. Suomalaiset muistavat varmasti ainakin hyökkääjä Kevin Haglundin. Haglund muun muassa työnsi Tatu Väänäsen maalivahti Lassi Torisevan päälle. Yleisön hämmästykseksi Suomi joutui tilanteen jälkeen alivoimalle.

Haglund myös toi Ruotsin 2–2-tasoihin ottelun puolivälissä, kun hän napautti maalin edessä irtopallon Torisevan ohi.

”Oli tiedossa, että tässä ottelussa yritetään hakea asemia sitä varten, jos kohtaamme jatkossa. Se meni ihan ok”, Ville Lastikka sanoi Ylelle Ruotsin otteista.

Classicin Eetu Sikkinen oli nostettu Joonas Pylsyn paikalle kakkosketjun keskelle. Sikkinen pelasi Peter Kotilaisen ja Lastikan välissä hienosti ja aiheutti valmennusjohdolle varmasti päänvaivaa.

Ruotsi voitti Suomen kolmesti syksyllä. Lauantaina Suomi pelasi paljon paremmin kuin aiemmin. Päävalmentaja Petteri Nykyn mukaan Suomi keräsi tappioista voimaa.

”Pieni muistijälki niistä jää eikä tänne niin vain tulla kävelemään, jos haluaa pärjätä. Sama pätee meihinkin”, Nykky sanoi STT:n mukaan.

Suomi kohtaa sunnuntaina Latvian, ja Ruotsi paketoi alkusarjan maanantaina Tanskan kanssa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut