Ilveksen naisten kiekkopeli päättyi rumaan näytelmään – loppusekunneilla jaettiin 75 jäähyminuuttia väkivaltaisuudesta - Urheilu - Aamulehti

Ilveksen naisten kiekkopeli päättyi rumaan näytelmään – loppusekunneilla jaettiin 75 jäähyminuuttia väkivaltaisuudesta: ”Se oli pelottava ja inhottava tilanne”

Ilveksen Anniina Kaitala (oik.) teki TPS-ottelussa sunnuntaina kaksi maalia. Kuvassa syntyy 1–0-osuma.

26.9. 19:21

Aamulehti

Ilves vietti kuuden sarjapisteen viikonloppua naisten jääkiekkoliigassa, kun Turun Palloseura kaatui lauantaina vieraissa maalein 3–2 ja sunnuntaina 3–0 kotona Tesomalla.

Tosin sunnuntain voittoa päävalmentaja Linda Leppänen ja joukkue eivät juuri tuuletelleet.

Nimittäin hommat karkasivat pahasti lapasesta yhdeksän sekuntia ennen loppua. Nujakoinnin seurauksena jaettiin peräti 75 minuutin verran tappaleu- ja väkivaltaisuusjäähyjä.

Ilveksen Emilia Varpula oli saamassa kaksiminuuttisen sääntöjen vastaisesta taklauksesta. Taklauksesta suivaantunut TPS-pelaaja lähti kostoretkelle, jonka seurauksena Varpula sai pahan tällin.

Hänet vietiin ambulanssilla jatkotutkimuksiin. Leppäsen mukaan Varpula sai tilanteessa ainakin aivotärähdyksen.

”Aika näyttää, tuliko muutakin. Se oli pelottava paikka ja näytti pahalta. Minusta se oli inhottava ja tyhmä tilanne, eikä tuollainen kuulu jääkiekkoon”, Leppänen sanoi, eikä osannut iloita 3–0-kotivoitosta.

”Voitot ovat aika turha asia, kun kyse on terveydestä. Toivottavasti moiset saadaan kitkettyä jääkiekosta.”

Itse pelissä Ilveksen laajempi materiaali takasi voiton.

”Ensimmäinen erä oli parasta kiekkoa meiltä tällä kaudella. Oli vauhtia. Toisessa erässä lamaannuimme vähän ja kolmanteen herättiin taas. Meidän laajempi materiaali auttoi voittoon.”

Leppäsen mukaan sekä lauantaina että sunnuntaina maalivahdit antoivat mahdollisuuden voittaa. lauantain voiton torjui Salla Sivula ja sunnuntain Anni Keisala.

”Ja alkukauteen verrattuna olemme nyt saaneet enemmän tunnetta peliin”, Leppänen kertoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut