Porin Pesäkarhut voitti naisten pesäpallomestaruuden – finaalisarja ratkesi dramaattisessa supervuorossa - Urheilu - Aamulehti

Porin Pesäkarhut voitti naisten pesäpallomestaruuden – finaalisarja ratkesi dramaattisessa supervuorossa

Pinja Arbelius nousi Pesäkarhujen ratkaisijaksi.

25.9. 17:10

Porin Pesäkarhut on voittanut pesäpallon naisten Suomen mestaruuden. Kotijoukkue Pesäkarhut kukisti dramaattisessa neljännessä finaalipelissä Jyväskylän Kirittäret supervuoroparissa ja vei mestaruuden voitoin 3–1.

Loppuottelusarjan päättänyt kamppailu meni Pesäkarhuille lukemin 1–0 (0–0, 1–1, 3–2). Supervuoron aloittanut Kirittäret löi kaksi juoksua, mutta porilaiset vastasivat kolmella ja voittivat. Ottelun päättäneen juoksun löi Pinja Arbelius ja toi Tiia Peltonen.

Ottelun avausjuoksun löi toisen jakson ensimmäisessä vuoroparissa näpyllä Emilia Linna. Juoksun toi Emilia Itävalo. Toisen jakson viimeisessä vuoroparissa Emma Körkkö löi ja Kati Tanhua toi Kirittäret tasoihin.

Supervuoroparissa juoksuhanat aukesivat. Kirittärien Siri Eskola ja Tinja Pöyrylä löivät Susanne Kohosen ja Jutta Myllyniemen kotiin. Pesäkarhujen pelaajat eivät häkeltyneet, ja Linna, Susanna Puisto ja Arbelius löivät juoksun naiseen. Juoksut toivat Henna Juka, Itävalo ja Peltonen.

Naisten mestaruus on Pesäkarhuille seurahistorian toinen. Ensimmäinen SM-kulta tuli kaudella 2002. Kirittäret oli hallitseva mestari.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos