Kalervo Kummolan rohkaisema Tardif nousi Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtajaksi - Urheilu - Aamulehti

Kalervo Kummolan rohkaisema Tardif nousi Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtajaksi

Ranskalainen Luc Tardif valittiin IIHF:n johtoon 27 vuotta hallinneen Rene Faselin paikalle.

Luc Tardif nousi IIHF:n johtoon, mikä ilahdutti Kalervo Kummolaa.

25.9. 16:51

STT, Pietari/Helsinki

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n varapuheenjohtajan tehtävästä väistyvä Kalervo Kummola ei yllättynyt IIHF:n lauantaisen puheenjohtajavaalin lopputuloksesta. Ranskalainen Luc Tardif valittiin puheenjohtajaksi, kun hän kukisti neljännellä kierroksella saksalaisen Franz Reindlin äänin 67–39.

"Sanoin jo heinäkuussa, että tämä on näiden kahden välinen kisa. Luc veti äänet loppujen lopuksi selkeästi. Hyvä puheenjohtaja tulee. Molemmat ovat minun hyviä kavereitani”, Pietarissa järjestetystä IIHF:n kongressista puhelimitse tavoitettu Kummola kertoi STT:lle.

Tardif varttui Kanadassa, mutta muutti Ranskaan jo 1970-luvulla. Hän on entinen jääkiekkoilija ja valmentaja, joka on vaikuttanut pitkään Ranskan jääkiekkoliiton puheenjohtajana ja IIHF:n eri luottamustoimissa. Valinnan jälkeen hän kiitti puheessaan muun muassa Kummolaa.

”Näin teki. Minut ja Ukrainan puheenjohtajan mainitsi erikseen”, Kummola herkistyi.

Konkarit väistyvät konkarin tieltä

Tardif, 68, seuraa tehtävässä sveitsiläistä Rene Faselia, 71, joka johti liittoa vuodesta 1994.

”Rene pyysi minua rahastonhoitajaksi kahdeksan vuotta sitten. Mutta olen yhä hokijätkä ja tiedän, että voin tarjota enemmän. Minulla on vain päämääräni, hullu intohimoni tähän lajiin, tiimityötaitoni, kunnioitukseni ihmisiä kohtaan ja rehellisyyteni tätä tehtävää kohtaan”, Tardif puhui.

Faselin lisäksi myös toinen IIHF-konkari Kummola, 75, jätti hallitustyön. Hän toimi hallituksessa vuodesta 1998 ja varapuheenjohtajana 2003 alkaen. Hän oli Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja 1997–2016.

"Ehkä jollekin muulle tuli yllätyksiä"

IIHF:n puheenjohtajavaalin lopputulos oli Kummolalle mieluinen.

”Rohkaisin vähän häntä lähtemään mukaan”, Kummola mainitsi ja pyysi keskeyttämään haastattelun hetkeksi.

Tuore puheenjohtaja Tardif asteli vastaan ja sai onnittelut Kummolalta. Hetken kuluttua Kummola palasi linjalle. Onnittelut oli toivotettu. Vaali sujui yllätyksittä?

”Minulle ei tullut yllätyksiä. Ehkä jollekin muulle tuli. Valko-Venäjän kaveri taisi olla aika varma, että hän olisi saanut enemmän ääniä, mutta totta kai, häviäjät ovat aina vähän pettyneitä. Yksi vain voi voittaa.”

Valkovenäläisellä Kummola viittasi Sergei Gontsharoviin, joka putosi kolmannella kierroksella. Tuossa vaiheessa Tardif rohmusi jo 51 ääntä eli 48,57 prosenttia. Yli 50 prosenttia olisi riittänyt valintaan. Reindl sai kolmannella kierroksella 34 ääntä ja Gontsharov 20 ääntä, joten vaaka kallistui jo vahvasti ranskalaisen suuntaan.

Aiemmilla kierroksilla putosivat tshekki Petr Briza ja tanskalainen Henrik Bach Nielsen. Ex-maalivahti Briza nousi lopulta vanhemmaksi varapuheenjohtajaksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos