Tunteikas kiekkoilta Hakametsässä – Rauhala päästi Tapparan piinasta ja petasi vielä Kuuselalle toisen osuman - Urheilu - Aamulehti

Tunteikas kiekkoilta Hakametsässä – Rauhala päästi Tapparan piinasta ja petasi vielä Kuuselalle toisen osuman

JYP piti tamperelaisia piinapenkissä kolmannen erän puoliväliin asti.

Tapparan Kristian Kuuselaa juhlistettiin ennen ottelua. Toisessa erässä Kuusela sai juhlia myös 2–1-maaliaan.

25.9. 12:23 | Päivitetty 25.9. 19:46

Luottohyökkääjä Otto Rauhala päästi Tapparan liigajoukkueen pitkästä piinasta kotiottelussa JYPiä vastaan.

Rauhala karkasi alivoimalla läpiajoon ja upotti Tapparan ratkaisuosuman komealla rystyvedolla reilut kuusi minuuttia ennen loppua.

Sen jälkeen illan juhlakalu Kristian Kuusela pääsi vielä iskemään illan toisen osumansa tyhjään verkkoon. Tappara otti komean 6–3-voiton.

Hetken näytti siltä, että jo Brady Austinin 4–2-maali lannistaa JYPin. Mutta ei – huippulupaus Joakim Kemell ryösti vielä kiekon Tyler Morleylta ja järjesti isännille lisää tuskanhetkiä.

Tappara lähti kamppailuun kovalla latauksella ja hallitsi avauserää täydellisesti. Tapahtumiin nähden 3–1-johto oli pieni. JYPin maali tuli joukkueen ainoasta tilanteesta. Se syntyi Rauhalan pahasta harhasyötöstä.

Tapparan laituri Waltteri Merelä nousi ykköshahmoksi. Hän ohjasi isäntien avausosuman ja järjesti komeasti Samuel Salosen viimeistelemän 3–1-maalin.

Toisen maalin iski illan juhlakalu Kuusela, joka pääsi sijoittamaan kiekon tyhjään verkkoon Morleyn ja Anton Levtchin esityön jälkeen.

Pelin kuva muuttui totaalisesti toisessa erässä. JYP heräsi horroksestaan rohkeiden ketjumuutosten jälkeen. Tappara leijui edelleen avauserän lumoissa.

Jyväskyläläisvieras nousi pistetaisteluun mukaan Andrew O'Brienin kavennuksen jälkeen. Maali hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen.

Näin Aamulehti ennakoi peliä

Tapparan liigajoukkueen näyttöhalut ovat tapissa tänä iltana, kun JYP saapuu vierailulle Hakametsään.

Tamperelaiset haluavat palata voittojen tielle perjantaisen vierastappion jälkeen. Silloin Lukko vei Rauman maalikarkelot kirvelevästi 5–4.

Tamperelaisilla on lisävirtaa myös sen takia, kun illalla juhlistetaan pitkäaikaisen luottohyökkääjän Kristian Kuuselan upeata merkkipaalua. Kuusela saavutti 1000 runkosarjaottelun rajan Raumalla, mutta asiaan kuuluvat juhlallisuudet järjestetään luonnollisesti kotiyleisön edessä.

Tappara vaihtaa odotetusti maalivahtia. Christian Heljanko palaa tolppien väliin ja korvaa Raumalla haparoineen Kari Piiroisen.

Ketjuihin on tehty kaksi muutosta. Samuel Salonen palaa kolmosketjun laituriksi ja Lassi Vanhatalo tuo uutta virtaa nelosvitjaan. Jere Henriksson ja Petteri Puhakka ovat nyt katsomon puolella.

Suuren murroksen läpikäynyt JYP on aloittanut kauden kutakuinkin odotetusti. Jyväskyläläisjoukkueella on koossa seitsemän pistettä kuudesta ottelusta. Tosin perjantainen SaiPa-kamppailu oli pettymys, kun JYP ei saanut pisteen puolikastakaan.

Vasta 17-vuotias laituri Joakim Kemell on ollut alkukauden ilopilleri. Huippulupaus on takonut jo 3+2=5 tehopistettä ja noussut joukkueen eturivin. Kemell hyökkää JYPin kolmosketjussa Samuel Heleniuksen ja Samuel Valkeejärven kanssa.

Tänään jos koska kannattaa tulla ajoissa paikalle, sillä Kuuselan juhlaseremoniat alkavat Hakametsässä jo 5–10 minuuttia ennen liigakamppailun alkua. Kiekko putoaa jäähän klo 17.

Tapparan kokoonpano:

Anton Levtchi–Tyler Morley–Kristian Kuusela

Kristian Tanus–Patrik Virta–Waltteri Merelä

Samuel Salonen–Kyle Platzer–Charles Bertrand

Sami Moilanen–Otto Rauhala–Lassi Vanhatalo

Veli-Matti Vittasmäki–Joni Tuulola

Mikael Seppälä–Casimir Jürgens

Brady Austin–Santtu Kinnunen

Saku Salminen

Christian Heljanko (Kari Piiroinen)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos