Classic-puolustaja Savosen loukkaantuminen säikäytti Espoossa – Oilersin ja Classicin peli keskeytettiin - Urheilu - Aamulehti

Classic-puolustaja Savosen loukkaantuminen säikäytti Espoossa – Oilersin ja Classicin peli keskeytettiin

Savonen iski päänsä betoniseinään ja jäi makaamaan parketille. Hänet vietiin jatkotutkimuksiin. Savonen oli tajuissaan ja pystyi puhumaan.

Classicin Krister Savonen ehti ahdistella Oilersin maalia ennen loukkaantumistaan, muta maalivahti Joonas Kaltiainen vei pidemmän korren

24.9. 20:14

Aamulehti

Classicin puolustaja Krister Savonen loukkaantui vakavan oloisesti miesten salibandyliigan ottelussa Espoossa Tapiolan urheiluhallissa. Oilers–Classic ottelun toista erää oli pelattu noin 13 minuuttia, kun laidan lähellä palloa suojannut Savonen menetti tasapainonsa ja iski päänsä betoniseinään.

Hän sai Oilersin pelaajalta töytäisyn selkäänsä. Tapiolan urheiluhallissa ei ole turva-aluetta, vaan seinät ovat lähellä kenttää.

Savonen odotti kentällä maaten ambulanssikuljetusta. Hänet vietiin perjantai-iltana Helsinkiin jatkotutkimuksia varten. Classicin edustajan mukaan Savonen oli tajuissaan ja pystyi puhumaan. Classcin toiminnanjohtajan Pasi Peltolan mukaan Savoen oli koko ajan tajuissaan ja pystyi puhumaan.

”Jos oikein ymmärsin, mistään katastrofaalisesta ei olisi kysymys”, Peltola arvioi.

Savosen loukkaantumisen jälkeen ottelu keskeytettiin. Peltola mukaan Oilers antoi tilanteessa kaiken vallan Classcin puolelle.

”Valmentaja Samu Kuitunen ja kapteenisto siitä päättivät. Päätös on oikea, kun he näin päättivät.

Vielä perjantai-iltana ei ollut arviota vamman vakavuudesta ja Savosen toipumisajasta.

Jo toinen tapaus

Myös miesten liigan avauskierroksella nähtiin pelottava tilanne, kun EräViikinkien maalivahti Nemo Sipilä loukkaantui ottelussa Porin Karhuja vastaan.

Karhujen hyökkääjä Juuso Ahola törmäsi Sipilään, joka kaatui voimakkaasta iskusta maahan. Sipilä yritti nousta huoltajien avustuksella jaloilleen, mutta kaatui saman tien takaisin kentän pintaan.

Tässä vaiheessa paikalle kuulutettiin lääkäriä, jonka jälkeen paikalle soitettiin ambulanssi.

Satakunnan Kansan tietojen mukaan hän sai ambulanssissa lisähappea ja tämän jälkeen hänen olonsa koheni.

F-liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen kommentoi Ylelle, että sarjamääräyksien kirjauksissa lukee, että jokaisessa ottelussa on oltava ensiapukoulutuksen saanut henkilö. Tämä on kotijoukkueen vastuulla.

Ylen mukaan suomalaisissa palloilusarjoissa on joitakin sarjoja, joiden sarjamääräyksissä kerrotaan lääkärin läsnäolon olevan pakollista otteluissa. Tällainen velvoite on esimerkiksi jääkiekon SM-liigassa, Mestiksessä ja U20 SM-sarjassa.

F-liigan toimitusjohtaja Nurmisen mukaan salibandyliiga arvioi sunnuntaisen tilanteen takia huolellisesti, miten se voi kehittää urheilijoiden turvallisuutta.

Menossa Classicin nousu

Keskeytyshetkellä tilanne oli tasan 5–5.

Avauserä oli Classicille erittäin harvinainen, sillä kotijoukkue iski tamperelaisten verkkoon peräti viisi maalia. Classicin vastaus jäi kahteen osumaan. Classicin avauserän otteista kertoi kaiken se, että erän lopulla Oilersin kuudes maali oli huomattavasti lähempänä kuin Classicin kavennus.

Ensimmäisessä erässä Oilers käytti paikkansa tehokkaasti, sillä Classic-vahti Lassi Torisevalle tilastoitiin vain kolme torjuntaa.

Oilers oli hyvässä iskulla erikoistilanteissa. Se teki kaksi maalia yli- ja yhden alivoimalla.

Toisessa erässä Classic nousi tasoihin Ville Lastikan, Mikko Leikkasen ja Jussi Pihan maaleilla ennen kuin ottelu päätettiin keskeyttää.

Maailman toiseksi paras

Syntynyt vuonna 1994. Pelipaikaltaan puolustaja.

Edustaa Tampereen Classicia. Moninkertainen Suomen mestari.

Savonen oli mukana maailmanmestaruuden voittaneessa Suomen joukkueessa Riian MM-kilpailuissa 2016 sekä Prahan MM-kisoissa 2018.

Ruotsalainen salibandylehti Innebandymagazinet valitsi Savosen maailman toiseksi parhaaksi miespelaajaksi vuosina 2017 ja 2018

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos