Ampumahiihto vaatii maailmancupin urheilijoilta koronarokotusta - Urheilu - Aamulehti

Ampumahiihto vaatii maailmancupin urheilijoilta koronarokotusta – rokottamattomat joutuvat itse maksamaan testinsä

Pääosa Suomen maajoukkueurheilijoista on saanut jo rokotukset.

15.9.2021 19:23

STT

Maailmancupiin osallistuvien ampumahiihtäjien pitää olla täysin rokotettuja koronaviruksen varalta tai he joutuvat itse maksamaan PCR-testinsä koronaviruksen varalta päästäkseen kilpailujen koronakuplaan. Näin linjaa Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU nettisivuillaan.

Suomalaisten osalta linjaus ei ole dramaattinen uutinen.

–  Meidän ei ole tarvinnut tähän reagoida, sillä pääosa urheilijoista on jo saanut rokotukset, arvioi Ampumahiihtoliiton lajipäällikkö Jarkko Kauppinen.

Kauppisen mukaan Ampumahiihtoliitto seuraa kansainvälisen lajiliiton säädöksiä, jotka todennäköisesti tarkentuvat kauden lähetessä. IBU:lla on kisajärjestäjien kokoontuminen Slovenian Bledissä viikonloppuna.

IBU aikoo keventää cup-kisojen koronajärjestelyjä niin, ettei se enää tuo omaa liikkuvaa laboratoriotaan kaikille kisapaikoille. Tarvittava koronatestaus hoidetaan edullisemmin paikallisten viranomaisten ja kisajärjestäjien avulla.

Maailmancup alkaa marras-joulukuun vaihteessa Ruotsin Östersundissa, jossa kisataan kahtena viikonloppuna. Suomessa maailmancupia kilpaillaan vasta Pekingin olympialaisten jälkeen, sillä Kontiolahden kisat ovat ohjelmassa 3.–6. maaliskuuta.

– Toivotaan, että alkava kausi olisi koronan suhteen vapaampi kuin viime kausi. Rokotuskattavuus on huomattavasti parempi kuin viime kaudella, Kauppinen totesi.

Italian-leiri alkaa ensi viikolla

Olympialaiset ovat alkavan kauden päätavoite, ja niitä varten maajoukkueen teemana on ollut korkean paikan harjoittelu. Ensi maanantaina suomalaiset suuntaavat Italian Anterselvaan alppileirille pariksi viikoksi. Marraskuussa vuorossa on lumileiri Muonion Oloksella.

Viime kaudella Tero Seppälä oli suomalaismiehistä paras maailmancupin 36. sijallaan. Naisista Mari Eder oli cupin 54:s.

Olympialaisissa ampumahiihdon kisapäivät ovat 5.–19. helmikuuta. Ampumahiihdon maailmancup päättyy 20. maaliskuuta Oslossa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut