Sadan tonnin takuupotti laukesi Teivossa – Koivusten menestyskulku jatkui - Urheilu - Aamulehti

Sadan tonnin takuupotti laukesi Teivossa – Koivusten menestyskulku jatkui

Olli Koivunen tuuletti iloisesti Smurfriinan rattailla tamman toista peräkkäistä voittoa Teivossa.

14.9. 21:24

Kaksi viikkoa sitten Teivossa uransa 1 000:nnen ravivoiton tamma Smurfriinalla ohjastanut Olli Koivunen jatkoi menestyskulkuaan isänsä Harrin valmentamalla lämminverisellä. Smurfriina vei lähes koko matkan johdon jälkeen vuoden 2021 Nuorten sarjan ajalla 16,5/2120 metriä. Teivon toisella peräkkäisellä tolpalla hevosen voittosumma kasvoi kahdella tuhannella eurolla.

–Tamma teki jälleen tosi hienon suorituksen ja voitto irtosi helposti, Koivunen kommentoi lähtöä lyhyesti.

Tuhannen voiton klubiin Suomessa on yltänyt toistaiseksi 59 raviohjastajaa. Tähän joukkoon turkulainen pääsi kolmanneksi nuorimpana Veijo Heiskasen ja Hannu Torvisen jälkeen.

Illan Toto5-peli käynnistyi rivin pankin Knows Everythingin soololla. Esa Holopaisen ajama kuusivuotias ori voitti lähdön varmasti ajalla 14,7a/2100 metriä.

–Orilla on kiva ajaa kilpaa. Tämä ei mene toisista kauas, mutta hevonen ei ollut lopussa missään nimessä väsynyt, Holopainen totesi.

Yksi rivin suurimmista yllättäjistä oli Hannu Torvisen Little Bit Love, jota oli pelattu reilun prosentin verran. Viisivuotias tamma tuli Teivon loppusuoran lentämällä ja löi selvästi suosikki Mas Furiousin. Little Bit Loven aika oli 16,5a/2100 metriä.

–Voitto oli yllätys. Haimme tammalle vain hyvää lopetusta, mutta kiri kantoi loppuun asti, Torvinen iloitsi.

Joni-Petteri Irrin Gutsu Cobblerin tolppa oli vieläkin suurempi paukku kuin Little Bit Loven voitto. Toto5-rivin kaksi muuta voittajaa olivat Club Nord Chip ja Humu-Liisa. Yllätysten rivi oli lopulta niin vaikea, että sadan tonnin takuupotti laukesi Teivossa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: