Pituuden 16-vuotias yllätysmestari on poikkeuksellinen kyky – erityisesti yksi ominaisuus ihastuttaa asiantuntijaa - Urheilu - Aamulehti

Pituuden 16-vuotias yllätysmestari on poikkeuksellinen kyky – erityisesti yksi ominaisuus ihastuttaa asiantuntijaa

Kasperi Vehmaa harjoittelee pituushypyn lisäksi pikamatkoja, mikä on Petri Keskitalon mielestä hyvin tärkeää.

Kasperi Vehmaa otti yllätyskultaa lauantaina miesten pituudessa uudella ennätyksellään 749.

30.8.2021 7:15

Aamulehti

Yhdestä Tampereen Kalevan kisojen sykähdyttävimmästä hetkestä vastasi 16-vuotias pituushyppääjä Kasperi Vehmaa.

Lappeenrannan Urheilu-Miehiä edustavasta Vehmaasta tuli lauantaina kisojen nuorin SM-kultamitalisti. Vehmaa venytti viimeisellään 749 liki nollatuulissa. Tuloksella hän menee 17-vuotiaiden kaikkien aikojen tilastossa kolmanneksi.

Ikäluokan SE on nykyisin Yle Urheilun asiantuntijana toimivan Petri Keskitalon nimissä tuloksella 756.

Keskitalo pitää Vehmaata poikkeuksellisena lahjakkuutena. Asiantuntija on täysin vakuuttunut siitä, että Vehmaa rikkoo hänen Suomen ennätyksensä vielä tänä kesänä, jos olosuhteet ovat suotuisat.

– Jos kaikki jatkuu samalla tavalla kuin tähän asti ja fysiikka tulee pikkuisen lisää, ensi vuonna hän pystyy hyppäämään 770–780, Keskitalo povaa.

Kyseisellä tuloksella pidettäisiin tämän kauden kotimaisessa tilastossa kirkkaasti kolmatta sijaa.

Ihailtava tekniikka

Keskitalon mukaan Vehmaa erottui muista pituusfinaalissa poikkeuksellisen hyvällä vapaan jalan käytöllään. Vastaavanlaista kykyä Keskitalo on suomalaisista nähnyt SE-mies Kristian Pullilla.

– Kasperin vapaa jalka tulee erittäin terävästi, vastaponnistusta hypyssä ei ole. Hän pääsee lähtemään hyvin lankulta ja vapari nostattaa hypyn ylös. Voittohyppy oli teknisesti erittäin, erittäin hyvä suoritus.

Sunnuntaina Vehmaa osallistui 200 metrin alkuerään ja sivusi siinä ennätystään 21,91. Finaaliin ajalla ei ollut kuitenkaan asiaa.

Ylipäätään nuorukainen harjoittelee yhä monipuolisesti. Erityisesti pikamatkojen juokseminen on Keskitalon mielestä erittäin tärkeää.

– Kuitenkin pituus on kiinni tekniikan lisäksi siitä, kuinka kovaa pääsee tulemaan lankulle.

Vehmaa on parantanut ennätystään viime kesästä 15 senttiä. Keskitalon mukaan nyt vaaditaan terveyttä ja maltillista voimaharjoittelua, jotta noususuhdanne jatkuu.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut