Lauri Markkanen siirtyy Cleveland Cavaliersiin - Urheilu - Aamulehti

Lauri Markkanen sai kaipaamansa siirron NBA:ssa: ”Olemme iloisia ja onnellisia, että asia saatiin ratkaistua”

Koripalloilija Lauri Markkasen ura jatkuu Cleveland Cavaliersissa.

Lauri Markkanen on edustanut Chicago Bullsia koko NBA-uransa ajan.

27.8.2021 19:33 | Päivitetty 27.8.2021 20:46

Aamulehti

NBA-seura Cleveland Cavaliers on hankkinut koripalloilija Lauri Markkasen riveihinsä. Asiasta uutisoi ESPN. Myös Yle Urheilun tietojen mukaan siirto on tapahtumassa.

ESPN kertoo, että kyse olisi kolmen joukkueen välisestä kaupasta. Bullsin ja Cavaliersin lisäksi kaupassa on kanavan mukaan mukana Portland Trail Blazers.

Yhdysvaltalaisen ESPN:n lähteiden mukaan Markkasen sopimus olisi nelivuotinen ja kokonaisarvoltaan 67 miljoonaa dollaria. Kaupassa Bulls on saamassa Derrick Jones Juniorin Blazersista, Portlandin vuoden 2022 ykköskierroksen varauksen sekä Cavaliersin vuoden 2023 kakkoskierroksen varauksen, jonka seura on aiemmin hankkinut Denveristä.

ESPN uutisoi, että Cavaliersin Larry Nance Junior on siirtymässä Portlandiin.

Roima palkankorotus

Lauri Markkasen isä Pekka Markkanen kertoo Helsingin Sanomille, että Markkanen on lentänyt Yhdysvaltoihin viime yönä.

– Totta kai olemme iloisia ja onnellisia, että asia saatiin ratkaistua ja päästään valmistautumaan uuteen kauteen, Pekka Markkanen sanoo.

Koko uransa Chicago Bullsia edustaneelle Markkaselle uusi sopimus tarkoittaa merkittävää palkankorotusta. Neljän vuoden aikana jyväskyläläinen on tienannut yhteensä reilut 20 miljoonaa dollaria eli 17 miljoonaa euroa.

Cavaliersin kanssa tehdyn sopimuksen yksityiskohtainen rakenne ei ainakaan vielä ole tiedossa, mutta keskimäärin se takaa Markkaselle 16,75 miljoonan dollarin eli noin 14,2 miljoonan euron vuositulot.

Markkanen oli rajoitettu vapaa agentti, eli Bulls olisi voinut halutessaan vastata mihin tahansa tämän hyväksymään sopimustarjoukseen.

ESPN:n koripallotoimittajan Adrian Wojnarowskin mukaan Markkasen tekemä sopimus on kuitenkin niin sanottu sign and trade -vaihtokauppa. Se tarkoittaa, että Chicago ja Cleveland ovat jo valmiiksi päässeet yhteisymmärrykseen suomalaisen siirron ehdoista.

Teknisesti Markkanen siis tekee jatkosopimuksensa Chicagon kanssa, mutta joukkue kauppaa hänet välittömästi Clevelandiin.

Pitkä odotus

Markkanen ehti odottaa uutta sopimusta vapaiden agenttien markkinoilla liki kuukauden.

Mediatietojen mukaan sopimusneuvotteluja hidastivat Markkasen palkkapyyntö sekä Bullsin vaatimus ensimmäisen kierroksen varauksesta sign and trade -vaihtokaupan hyväksymiseksi.

Esimerkiksi Dallas Mavericks olisi mediatietojen mukaan ollut kiinnostunut suomalaisesta, mutta se olisi voinut tarjota vain 11 miljoonan dollarin vuosipalkkaa.

Kesän edetessä tila joukkueiden palkkakattojen alla oli kutistunut merkittävästi, joten vaihtokauppa oli käytännössä Markkasen ainoa keino saavuttaa nyt solmitun sopimuksen kaltaiset vuosiansiot.

Viime talvena ennen NBA-kauden alkua Chicago Bulls tarjosi Markkaselle neljän vuoden jatkosopimusta. Mediassa arveltiin, että silloin Bulls tarjosi suomalaiselle vuosiansioita 15 miljoonan dollarin tuntumassa.

Chicagolaistoimittaja K.C. Johnsonin mukaan osapuolet olivat silloin noin neljän miljoonan dollarin päässä toisistaan vuosipalkasta puhuttaessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut