Jere Forsberg ampui kesän parhaan tuloksensa – rankingkierroksen 12 parasta rikkoi kisaennätyksen - Urheilu - Aamulehti

Jere Forsberg ampui kesän parhaan tuloksensa – ranking­kierroksen 12 parasta rikkoi kisaennätyksen

Lontoon paralympiavoittaja Forsberg saa ensimmäisessä pudotusottelussa vastaansa yhdysvaltalaisen maailman­mestarin Kevin Polishin.

Jere Forsberg ampui kesän parhaan tuloksensa avoimen taljajousen rankingkierroksella Tokion paralympialaisissa.

27.8.2021 14:04

Espoolainen Jere Forsberg ampui kesän parhaan tuloksensa avoimen taljajousen rankingkierroksella Tokion paralympialaisissa.

27-vuotias Forsberg oli tuloksellaan 683 kierroksen 20. paras ampuja. Kilpailuun osallistuu yhteensä 36 ampujaa.

Rankingkierroksen taso oli hurja, sillä peräti 12 parasta rikkoi kierroksen aikana vanhan paralympia­ennätyksen. Ykkönen oli Kiinan He Zihao tuloksella 705.

Kierros määritti urheilijoiden paikat varsinaisen kilpailun pudotusotteluihin, jotka käydään lauantaina. Forsberg pääsi 20. sijallaan suoraan 1/16-kierrokselle eli 32 parhaan joukkoon. Hänen ei siis tarvitse ampua 1/32-kierroksella.

Forsberg kohtaa pudotusottelussaan yhdysvaltalaisen Kevin Polishin, 38, joka sijoittui rankingkierroksen 13:nneksi tuloksellaan 687. Kaksikko kisaa jatkopaikasta kello 4.42 Suomen aikaa.

Forsberg kisaa Tokiossa jo kolmansissa paralympialaisissaan. Hän voitti Lontoossa paralympiakultaa vain 18-vuotiaana vuonna 2012.

Tallinnan yliopistossa oikeustieteitä opiskeleva Forsberg on pärjännyt hyvin myös niin sanotuissa vammattomien kilpailuissa.

Viimeksi hän saavutti elokuun alussa taljajousen SM-pronssia Torniossa.

Auto-onnettomuudessa vuonna 1999 vammautunut Polish on menestynyt Forsbergin tapaan myös vammattomien kisoissa. Hän on vuoden 2005 maailmanmestari joukkuekilpailussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut