Suomi voitti Venäjän olympiakomitean joukkueen 4–0 - Urheilu - Aamulehti

Naisleijonille MM-turnauksen avausvoitto – Anni Keisala pelasi nollapelin

Suomi voitti Venäjän olympiakomitean joukkueen 4–0.

Suomi voitti keskiviikkona Venäjän olympiakomitean joukkueen 4–0 ja avasi MM-kisojen voittotilinsä. Kuva USA-pelistä.

25.8.2021 23:39 | Päivitetty 26.8.2021 0:07

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue osoitti Suomen aikaa myöhään keskiviikkoiltana Calgaryn MM-jäällä Kanadassa, että kaksi tappiota turnauksen alussa ei lannistanut joukkuetta. Suomi ryöpytti turnauksen kolmannessa ottelussaan Venäjän olympiakomitean joukkuetta jo avauserässä 3–0 ja kirjasi turnauksen avausvoiton maalein 4–0.

–  Erinomainen ensimmäinen erä ja varmaan kauden huonoin, luokaton toinen erä. Maalivahti Anni Keisala pelasti meidät. Oikeudenmukainen tulos kahden erän jälkeen olisi ollut 3–3, Suomen päävalmentaja Pasi Mustonen analysoi Discoveryn tv-haastattelussa.

–  Aika tyypillistä nuorelle joukkueelle, ettei pystytä pelaamaan taktisesti oikein. Nuorelle joukkueelle käy helposti niin, että kopissa alkaa tanssit ja hymyilyttää. Peliote katosi täysin, Mustonen suomi omiaan.

Avauserä oli täysin Suomen hurmosta. Avausmaalin teki suorasta hyökkäyksestä Suomen ykköskenttä, kun Michelle Karvinen karkasi vasemmasta laidasta läpi ja löysi takatolpalta maalin viimeistelleen Susanna Tapanin. Muutamaa minuuttia myöhemmin ykkösvitja viimeisteli Suomen toisen maalin. Tällä kertaa maalintekijänä oli Petra Nieminen, joka lusikoi Karvisen lämäristä kimmonneen irtokiekon verkkoon. Tapani kirjautti maaliin syöttöpisteen.

Vielä ennen erän loppua Jenniina Nylund teki 3–0-maalin, joka riitti venäläisvalmennukselle. Kuudesti torjunut Valeria Merkusheva komennettiin pois maaliltaan, ja tilalle luistelutettiin Nadezhda Morozova.

Toisessa erässä ei maaleja nähty. Morozovalle kertyi erässä neljä torjuntaa, ja yhden pelin tauon jälkeen Suomen maalille palanneelle Anni Keisalalle samoin neljä torjuntaa. Kolmannessa erässä onnistui vain Suomi, joten Keisala kirjasi ensimmäisen nollapelinsä aikuisten MM-tasolla 13 torjunnalla.

4–0-maalista vastasi pelin toisellaan Petra Nieminen. Hän kaivoi kiekon aloituksesta itselleen ja purjehti maalille ujuttamaan kiekon etukulmasta sisään.

–  Meidän kentältä ihan hyvä hyökkäyspeli. Saatiin paljon paikkoja ja kiva, että saatiin onnistumisia hyökkäyspäähän. Oli hyvä saada kovat pelit alle (Yhdysvaltoja ja Kanadaa vastaan), mutta sitä tempoa olisi pitänyt pystyä pitämään yllä koko peli, Petra Nieminen mietti.

Suomi kohtaa alkulohkovaiheessa vielä torstai-iltana Sveitsin. Joukkue on kohdannut aiemmin Kanadan ja Yhdysvallat.

Suomen lohkosta kaikki joukkueet etenevät pudotuspeleihin. Suomi ei voi enää nousta Yhdysvaltojen ja Kanadan ohi, mutta lohkon kolmostilassa Suomi on vahvasti kiinni. Suomi voi sijoittua kolmanneksi, vaikka häviäisikin Sveitsille.

–  Kokemattomalla joukkueella on hankaluuksia pitää jänne, ja sen kanssa tehdään töitä. Pätkittäin pelataan loistavaa peliä, mutta se voi kadota milloin vain, mietti Mustonen kehityskohteita.

A-lohkon kolmantena Suomi kohtaisi viikonloppuna B-lohkon voittajan. B-lohkon voittaa joko Tshekki tai Saksa, jotka kohtaavat Suomen aikaa keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Päivitetty 26.8. kello 00.08. Lisätty Mustosen ja Niemisen kommentit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut