Senni Salminen ja Kristiina Mäkelä karsivat Lausannessa Kalevan kisoihin - Urheilu - Aamulehti

Kalevan kisoja Sveitsissä: Senni Salminen ja Kristiina Mäkelä karsivat Lausannessa Kalevan kisoihin

Karsinnaksi lasketaan Timanttiliigan kilpailun ensimmäiset kolme kierrosta.

Kristiina Mäkelä (vas.) ja Senni Salminen kilpailevat torstaina Lausannessa.

25.8.2021 17:42

Kolmiloikkaajat Kristiina Mäkelä ja Senni Salminen hyppäävät torstaina Timanttiliigan Lausannen kilpailussa myös Tampereen Kalevan kisojen karsinnan, Suomen urheiluliitto (SUL) kertoo tiedotteessaan.

Tiedotteen mukaan Kalevan kisojen tuomarineuvosto päätti, että Mäkelän ja Salmisen ensimmäisten kolmen kierroksen hypyt Lausannessa toimivat Kalevan kisojen karsintana. Mäkelä ja Salminen saavat siten vapautuksen lauantaina Tampereella hypättävästä karsinnasta.

Päätöksen mukaan Mäkelä ja Salminen varmistavat paikan Kalevan kisojen sunnuntaisessa loppukilpailussa, jos he rikkovat Lausannessa kolmella ensimmäisellä hypyllään Kalevan kisojen karsintarajan 12,50.

Jos Mäkelä ja Salminen pääsevät Kalevan kisojen loppukilpailuun, he eivät vie paikkoja Tampereella karsintaan osallistuvilta urheilijoilta, vaan ovat loppukilpailussa mukana niin sanotusti ylimääräisinä urheilijoina. Sunnuntaina finaalissa olisi tällöin 12 urheilijaa, kun Kalevan kisoissa määrä olisi normaalisti kymmenen urheilijaa, tiedotteessa todetaan.

Mäkelää ja Salmista koskevaa järjestelyä anoi SUL:n lajivastaava Tuomas Sallinen sillä perusteella, että kolmen kilpailun hyppääminen neljän päivän sisään matkustusrasituksineen sisältäisi kohtuuttoman suuren loukkaantumisriskin.

Tuomarineuvosto totesi päätöksessään, että Kalevan kisoissa urheilijoiden pitää ensisijaisena lähtökohtana osallistua lajinsa karsintaan päästäkseen finaaliin, mutta poikkeuksia voidaan tehdä hyvillä perusteilla.

– Kärkiurheilijoiden pääsy Timanttiliigaan on tärkeää meidän kansainvälisen tason huippu-urheilun kannalta. Sen mahdollistamiseksi pitää pystyä poikkeusjärjestelyihin silloin, kun kalenteripäällekkäisyyksiä uhkaa ilmaantua, sanoo Suomen Urheiluliiton huippu-urheilun valmennuspäällikkö Tuomo Salonen tiedotteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut