Manse avasi pudotuspelit voitolla Maila-Jusseista - Urheilu - Aamulehti

Manse PP:n toisen jakson vyörytys ja konkareiden syttyminen pudotuspeleihin toivat avauskiinnityksen välieräpaikkaan: ”Videoita katsellaan kotimatkalla”

Manse voitti kotituslyöntikisan jälkeen Seinäjoen Maila-Jussit 2–1 ja vei kotiedun itselleen naisten Superpesiksen puolivälierissä.

Tuoreesti 30 vuotta täyttänyt Mansen ykköskärjessä pelaava Henna Peltokangas oli huippuiskussa avauspelissä. Hän löi kunnarin, toi neljä juoksua ja vielä yhden kotiutuslyöntikisassa.

25.8.2021 22:07

Aamulehti

Manse PP otti ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan naisten Superpesiksen puolivälierissä. Tamperelaiset voittivat Seinäjoen Maila-Jussit sarja-avauksessa Seinäjoella jaksoin 2–1 (2–5, 11–2, 0–0, 3–2) kotiutuslyöntikisan jälkeen. Välieriin selviää kolmella voitolla.

Mansen konkarit Emma Sallinen ja Henna Peltokangas nousivat suureen rooliin, kun Manse esitti totaalisen muodonmuutoksen avausjakson jälkeen. Toinen jakso oli tamperelaisten näytös 11 juoksulla. Kotiutuslyöntikisassa voitto nousu 0–2 tappiosta oli iso osoitus joukkueen luonteen lujuudesta toisen jakson voiton tapaan.

– Tunnelmat olivat pelin jälkeen riemukkaat mutta samalla keskittyneet seuraavaan peliin. Kotiutuskisan takaa tulo sytyttää. Mennään pala kerrallaan, Manse PP:n pelinjohtaja Juha Antikainen tunnelmoi pelin loputtua.

Jaksotauko karisti manselaisten jännityksen ja toisen jakson Manse aloitti täysin uudella ilmeellä. Vaihtopeli rullasi alusta asti ja tilanteita syntyi.

– Kaikki toimi toisella jaksolla. Oli tärkeä voitto pääkopalle, tiesimme että vain voitto merkitsee. Ei jääty sen vuoksi turhaan murehtimaan avausjakson tappiota, Mansen Kirsi Ala-Lipasti kertoi Ruudun haastattelussa pelin jälkeen.

Emma Sallinen nousi esille, kun kokenutta tähteä eniten tarvittiin: hän löi kaikkiaan kuusi juoksua ja vielä yhden kotiutuslyöntikisassa.

Myös toinen konkari, tuoreesti 30 vuotta täyttänyt Peltokangas oli loistovireessä: hän löi kunnarin ja toi neljä juoksua sekä yhden kotiutuslyöntikisassa.

– Toka jakso oli tosi hyvää. Meillä on pelaajia, jotka tykkäävät lyödä kovissa paikoissa ja olla ratkaisemassa. Kyllä siinä pelinjohtajan kelpaa, Antikainen kehui Sallista ja muita ratkaisupelaajiaan.

Lopullisen ratkaisun löi kotiutuslyöntikisassa Lina Olenius Maila-Jussien räpyläpompun avustuksella. Myös kotiutuslyönneissä Emma Sallinen esitti loistavan kotiutuksen, kun Virpi Hukka juoksi kotiin.

Aikaa avauspelin summaamiseen ja analysointiin ei jää paljoa, sillä sarja jatkuu Kaupissa jo torstaina. Syynä nopealle jatkolle on perjantaina Kaupissa pelattava miesten ensimmäinen puolivälieräpeli.

– Pitää vähän tarkentaa muutamia juttuja, kuinka Maila-Jussit pelaa ja kuinka me pelataan tiettyjä asioita. Videoita katsellaan kotimatkalla, Antikainen kertoi.

Maila-Jussit–Manse PP 1–2 (5–2, 2–11, 0–0, 2–3)

1. jakso: Maila-Jussit aloitti terävämmin ja meni Mansen harhaheitolla johtoon. Neljännen aloittavalla Maila-Jussit sinetöi jaksovoiton kolmella juoksulla.

2. jakso: Mansen täydellistä ylivoimaa. Pukukopissa saatiin muodonmuutos ja jakso oli yhtä maalia.

Supervuoro: Kummallakaan ei lopulta läheltä piti -tilanteita peli ratkaisuun.

Kotiutuslyönnit: Maila-Jussit aloitti vahvasti, mutta Manse kokosi rivinsä ja summasi ovelilla lyönneillä riittävät juoksut Maila-Jussien räpylävirheen avustamana.

Ratkaisu: Mansen henkinen kantti. Se riitti toisen jakson voittoon ja nousuun kotiutuslyöntikisassa takaa ohi.

Tähdet: Mansen kaksikko Henna Peltokangas–Emma Sallinen olivat lähes pitelemättömiä.

Sarjan jatko: Heti torstaina Kaupissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut