Suomi hävisi Ukrainalle naisten EM-lentopallossa - Urheilu - Aamulehti

Suomelle jälleen tappio naisten EM-lentopallossa

Ukraina oli parempi, vaikka Suomi esitti ison tasonnoston avauserän jälkeen.

Suomella on kolmestä pelistä yhtä monta tappiota naisten lentopallon EM-kisoissa tähän mennessä.

21.8. 20:03 | Päivitetty 21.8. 20:17

Suomen naisten lentopallomaajoukkueen ottelut EM-lopputurnauksessa Romaniassa jatkuivat tappiollisissa merkeissä. Lauantaina vastassa ollut Ukraina oli neljän erän jälkeen etevämpi lukemin 3–1 (25–19, 25–23, 26–28, 25–22).

–  Parannettiin peliämme Hollanti-ottelusta, mutta vastustaja rankaisi meitä varsinkin jatkopalloista, Suomen Kaisa Alanko myönsi Yleisradion televisiohaastattelussa ottelun jälkeen.

Suomi ja Ukraina olivat kohdanneet toisensa ennen lauantaita viidesti aiemmin. Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli vuodelta 2017, jolloin Ukraina oli parempi kahdessa Kultaisen liigan finaalikamppailussa.

–  Kahdessa ensimmäisessä erässä meille tuli muutamia virheitä, mutta kahdessa viimeisessä erässä pystyttiin pelaamaan omaa peliämme. Mielestäni osoitimme taisteluilmeemme kolmanteen erään tultaessa. Kentälle tuli lisää ääntä ja energiaa, Alanko totesi.

Suomen joukkueesta parhaiten pisteitä takoi Piia Korhonen (15).

Suomi on pelannut EM-lopputurnauksessa tähän mennessä kolme ottelua ja hävinnyt niistä kaikki.

–  Tottakai tappiot harmittavat. Yhtä tiettyä syytä niihin on hankala löytää. Vastassa on ollut joukkueita, jossa pelaajat ovat olleet pitkiä ja kovalyöntisiä, Alanko pohti.

EM-lopputurnaus jatkuu Suomen osalta seuraavan kerran maanantaina, jolloin vastaan asettuu tähän mennessä molemmat ottelunsa voittanut Turkki.

Päivitetty 21.8.2021 kello 20.18. Lisätty Kaisa Alangon kommentit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut