Kiia Koposen kaksi voittoa jäivät laihaksi lohduksi nuorten EM-karatessa - Urheilu - Aamulehti

Kiia Koposen kaksi voittoa jäivät laihaksi lohduksi nuorten EM-karatessa – Karateliiton puheenjohtaja harmittelee menestymättömyyttä mutta kiittelee järjestelyitä

Suomen karatekat eivät selvinneet kymmenen joukkoon nuorten EM-kisoissa Tampereella lauantaina.

Karaten nuorten EM-kisoissa on päästy yli puolen välin, kisat loppuvat sunnuntaina.

21.8. 19:25

Yksikään seitsemästä lauantaina nuorten EM-kilpailuiden tatamilla alle 18-vuotiaiden sarjoissa käyneistä suomalaisista ei selviytynyt taistelemaan mitaleista eikä kukaan heistä selviytynyt sarjassaan kymmenen parhaan joukkoon.

– Menestys olisi voinut olla parempi kuin on nähty, mutta yksi päivä on jäljellä. Muuten nämä kaksi päivää ovat menneet järjestelyissä hyvin, olemme saaneet kiitosta monelta taholta, sanoi karateliiton puheenjohtaja Kimmo Koski.

Kaikkiaan 45 mukana olevasta maasta mitalitaulukkoon on päässyt 30.

Turkilla on kuusi mestaruutta ja 13 mitalia, kuudella maalla on kaksi kultamitalia.

Aikuisten maajoukkueen päävalmentaja Kai Keinänen näki silti lauantain suorituksissa positiivistakin. Kiia Koponen voitti kaksi ottelua, Ben Parikka ja Mevlude Sargin yhden.

– Kiia otteli yläkanttiin, hyvällä tasolla. Näen että jo se on positiivista että pystyy tällä tasolla tekemään pisteitä. Euroopassa monessa maassa panostetaan paljon enemmän junioreihin kuin Suomessa.

– Siellä aloitetaan karate jo lapsena, meillä myöhemmin, Keinänen sanoi.

Kukaan nämä kolme lopulta voittaneista ei selviytynyt loppuotteluun eli keräilyeriin suomalaiset eivät päässeet. Niihin eivät päässeet myöskään neljä avausottelunsa hävinnyttä.

Lahden Karatea edustava Koponen osallistui EM-kisoihin toisen kerran.

Nyt kukistui alle 59 kilon sarjassa Belgian Amina Bougrine 4–1 ja Turkin Dilnovoz Muratova 2–0.

– Tanskassa kaksi vuotta sitten en voittanut yhtään ottelua alle 48-kiloisissa, nyt kaksi ylemmässä sarjassa. Ei minulla ollut suurempia odotuksia, kaikki vastustajat olivat outoja. Lähdin puhtaalta pöydältä otteluihin, en halunnutkaan tietää vastustajista mitään, Koponen sanoi.

Sunnuntaina mukana ovat alle 21-vuotiaiden sarjassa Oulun Veikko Peltola, Porin Venla Karttunen ja Euran Elina Lehtonen.

– Katsomoon saa tulla 250 ihmistä. Viime viikolla oli tieto, ettei saisi tulla yhtään. Normaalisti täällä olisi ollut ehkä 2 000 katsojaa ja ulkomailtakin satoja, Koski harmitteli.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut