Manse PP: viides naisten Superin runkosarjassa - Urheilu - Aamulehti

Nuorten pelaajien esiinmarssi oli Manse PP:n runkosarjan ykkösjuttu – Viides sija tuo haastajan aseman pudotuspeleihin

Manse PP kärsi tappion Lapuan Virkiälle naisten Superpesiksen runkosarjan viimeisessä pelissään.

Manseen täksi kaudeksi siirtynyt Sylvi Pellonperä kuuluu tamperelaisten runkosarjan isoihin onnistujiin.

21.8. 19:15

Aamulehti

Kiharainen naisten Superpesiksen kotietukamppailu sai selvyyden lauantaina, kun Manse PP päätti runkosarjansa Kaupissa.

Lapuan Virkiä voitti sateen sävyttämän ottelun 1–0 (4–2, 1–1) ja varmisti näin sijoituksen Mansen edelle.

Samaan aikaan Seinäjoen Maila-Jussit voitti omassa kamppailussaan Siilinjärven Pesiksen 2–1.

Näin ollen Virkiä ja Maila-Jussit voivat päätyä samaan pistekeskiarvoon, mutta Virkiä varmisti kolmannen sijansa suuremmalla voittojen määrällä. Maila-Jussit päättää runkosarjansa sunnuntaina Porin Pesäkarhuja vastaan. Manse jäi kotiedun ulkopuolelle ja runkosarjan sijoitus on tänä vuonna viides.

– Alkukausi on määritellyt meitä jopa vähän liikaa. Täähän on aika hyvä joukkue, Mansen pelinjohtaja Juha Antikainen totesi pudotuspelien altavastaaja-asemaan.

Mansen keskiarvoksi jäi tasan kaksi, kun 22 peliä toi 44 pistettä. Virkiän keskiarvo on 2,17, Maila-Jussien 2,13. He eivät voi enää pudota Mansen taakse.

Virkiä-pelissä oli Antikaisen mukaan kehitystä aiempaan kohtaamiseen.

– Pelin jälkeen tunnelma oli harmitus, ettei voitettu. Oltiin selvästi lähempänä kuin viimeksi. Kotiutuslyönteihin tarvitaan lisää päättäväisyyttä pudotuspeleissä.

Tapahtumarikas runkosarja

Mansen tämän kesän runkosarja oli vähintäänkin tapahtumarikas. Viime kauden hopeamitalistin alku oli hapuileva ja useat tähtipelaajat olivat loukkaantuneina.

Kun joukkue koko lailla tervehtyi, juhannuksen jälkeen tuli pelinjohtaja Markus Wirzeniuksen koronakaranteeni. Ja sen päättymisen jälkeen pelinjohtaja vaihtui, kun Wirzeniuksen sopimus purettiin.

Karanteenin aikana Mansen peliä johti Jussi Frantsila ja loppukaudeksi puikkoihin hyppäsi Antikainen.

Antikainen nostaa runkosarjasta esille joukkueen nuorten pelaajien Sylvi Pellonperän, Lina Oleniuksen, Ella Reimanin ja Anna Ala-Kauhaluoman esiinmarssin ja kasvutarinan. Kokeneempaa kaartia pelinjohtaja kehuu sinnikkyydestä.

– Vanhemmat pelaajat on saatu runkosarjan aikana kuntoon. Kaksi viimeistä peliä osoittivat, että meillä on työkaluja, joita ottaa käyttöön pudotuspeleissä. Alamme olemaan valmiita.

Puolivälieräparit päätetään valitsemalla maanantaina. Runkosarjan ykkönen saa valita ensin ja lopulta neloselle jää pariksi se, joka on jäänyt jäljelle. Pudotuspeleihin etenee kahdeksan parasta.

Manse kohtaa todennäköisesti joko Virkiän tai Maila-Jussit.

– Ei ole suosikkia. Ovat erilaisia joukkueita, joita ollaan päästy jo aika liki. Saa nähdä, saiko Virkiä tästä sellaisen buustin, että valitsee meidät, Antikainen tuumi.

Mansen pudotuspelit alkavat keskiviikkona vieraskentällä.

Ottelun tallenne katsottavissa aamulehti.fi/live.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut