Ala-Lipastin nerokas oivallus takasi Manselle arvokkaan vierasvoiton Seinäjoelta - Urheilu - Aamulehti

Ala-Lipastin nerokas oivallus takasi Manselle arvokkaan vierasvoiton Seinäjoelta

Manse todisti kovuutensa supervuoron ratkaisuhetkillä.

Kirsi Ala-Lipasti (oik.) nousi Mansen sankarittareksi upealla oivalluksella.

5.8. 21:18

Kokeneen kakkosvahdin Kirsi Ala-Lipastin oivallus takasi Manse PP:lle arvokkaan vierasvoiton Seinäjoelta.

Ala-Lipasti karkasi supervuorossa kolmospesältä kotiin, kun Maila-Jussien kolmoskoppari Maiju Mäntylä pudotti tietoisesti Ida Lähteen lyönnin.

Varomaton ratkaisu oli kohtalokas: Manse otti sen ansiosta 1–0 (0–0, 3–3, 2–1) -voiton ja karisti päävastustajiinsa lukeutuvan SMJ:n kannoiltaan hiukan kauemmaksi.

– Hieno ratkaisu tollaiseen paikkaan. Se todistaa, että peligeenit ovat kohdallaan. Kaiken kukkuraksi kyseessä oli vielä erittäin kovakätinen koppari, Mansen pelinjohtaja Juha Antikainen suitsutti.

Upea hetki palautti elävästi mieleen edellisillan, kun Mansen Juuso Myllyniemi kuritti Koskenkorvan kopparia samalla tavalla.

Tamperelaisjoukkue voi olla tyytyväinen tulokseen vaatimattomaan esitykseen nähden.

Lyöntipeli oli nuhaista ensimmäisellä jaksolla. Tauon jälkeen tuli tukku epäonnistumisia ulkopelissä.

– Meille on sattunut harvemmin noin paljon harhaheittoja ja räpylävirheitä lyhyen ajan sisään. Siitä huolimatta saimme haluamamme tuloksen – ja menimme näin ison askeleen eteenpäin, Antikainen painotti.

Mansella oli alussa suuria vaikeuksia SMJ:n lukkarin Johanna Karjanlahden korkeiden tolppien kanssa. Tilanne parani tauon jälkeen, kun tutut lyöntiratkaisut palautettiin mieleen.

– Oli todella rohkaisevaa jatkoa ajatellen, kun pystyimme tekemään illan parhaat ratkaisut pelin tärkeimmillä hetkillä, Antikainen iloitsi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: