Suosikin kisa päättyi karusti, kilpailijoilta hieno ele – Maria Huntington pettyi avauspäiväänsä: ”Turha sitä on kaunistella” - Urheilu - Aamulehti

Suosikin kisa päättyi karusti, kilpailijoilta hieno ele – Maria Huntington pettyi avauspäiväänsä: ”Turha sitä on kaunistella”

Katarina Johnson-Thompson sai jalkavamman kesken 200 metrin. Hän taisteli kuitenkin maaliin kanssakilpailijoiden taputtaessa.

Maria Huntingtonin seitsenottelu oli mennä täysin piloille kuulantyönnössä.

4.8.2021 16:00

Aamulehti, Tokio

Maria Huntington saapui haastattelualueelle niukkasanaisena ja hieman hämmentyneen oloisena, kun olympialaisten seitsenottelun avauspäivä oli takana.

Hyvin menneiden pika-aitojen (13,20) jälkeen tamperelaisen ottelu lähti laskusuuntaan. Päivän päätteeksi Huntington oli vajaat sata pistettä ennätyssarjaansa perässä, mikä oli aivan muuta kuin mitä hän oli ajatellut.

– Aidat meni ihan hyvin, mutta muut lajit eivät. Turha sitä on kaunistella, Tampereen Pyrinnön ottelija sanoi.

– Ei tässä auta kuin taistella.

Huntington on neljän lajin jälkeen 14:ntenä pistein 3 699.

Korkeudessa (180) tulos olisi saanut olla ainakin kolme senttiä parempi. Ylitys 183:sta ei ollut kaukana, mutta Huntington teki kolme lähes identtistä tiputusta. Hän piti hyppyjä teknisesti huonoina. Huntington hyppäsi nilkka teipattuna, mutta hän sanoo tekevänsä niin aina.

Ottelu oli mennä täydellisesti pilalle kuulantyönnössä, jossa hän sai tuloksen vasta viimeisellä yrityksellä.

– Ne olivat teknisesti hyviä työntöjä, mutta en vain pysynyt ringissä.

Kolmannella tullut 12,49 metrin kaari ei hymyilyttänyt.

– Kyllä se jännitti, ei pääse mihinkään. Onneksi sain edes tuollaisen tuloksen.

Päivän päättänyttä 200 metriä (24,50) hän piti ok-vetona.

– Oli lämmin, mutta olin siihen varautunut. Kyllä se vei vähän voimia, mutta niin se vei kaikilta. Ei auta selitellä sen piikkiin.

Yksi ottelun suosikeista Katarina Johnson-Thompson koki kovia 200 metrillä. Johnson-Thompson sai jalkavamman kaarteen lopussa ja kaatui maahan. Britti kuitenkin nousi vielä ylös ja hölkötteli maaliin kanssakilpailijoiden taputtaessa.

Johnson-Thompson voitti MM-kultaa 2019. Britti oli kolmen lajin jälkeen ottelussa viidentenä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut