Hirvittääkö olympialaisten pirstaloitunut tv-viidakko? IS selvitti: Täältä näet suosikkilajisi suorana lähetyksenä - Urheilu - Aamulehti

Ihmetyttääkö olympialaisten monimutkaiseksi muuttunut televisiointi? Näin näet suosikkilajisi suorana lähetyksenä

Tokion olympialaisten tv-lähetykset jakautuvat poikkeuksellisen monelle kanavalle. Selvitimme, mistä mikäkin laji on katsottavissa.

Annimari Kortteen otteita voi seurata sekä Ylen että Discoveryn kanavilta.

25.7. 9:00

Tokion olympialaisten pirstaloitunut tv-tarjonta on hirvittänyt katsojia jo etukäteen. Discoveryn ja Ylen jakamat kisat näkyvät varsin monessa eri paikassa. Selvitimme, miltä kanavalta tai kanavilta mikäkin laji on seurattavissa.

Ilmaiskanavista kisoja näyttävät Ylen TV2 sekä Discoveryn TV5 ja Kutonen. Maksukanavista lähetyksiä tarjoavat Eurosport 1 ja 2. Lisäksi kisatapahtumia voi seurata kolmesta eri suoratoistopalvelusta: Yle Areenasta, Discovery+:sta ja Eurosport Playeristä. Näistä Areena on maksuton ja jälkimmäiset maksullisia.

Lajeista Discoverylla on yksinoikeudet uintiurheilulajeihin ja koripalloon. Ensin mainitut pitävät sisällään uinnin, uimahypyt, avovesiuinnin, taitouinnin ja vesipallon. Koripallopakettiin kuuluvat koripallo ja 3x3 koripallo. Näitä lajeja voi katsoa suorina lähetyksinä TV5:ltä ja Discovery+:sta. Discovery+ on ainoa palvelu, josta näkee suorana kisojen kaikki lajit ja kaikki televisioitavat suoritukset.

Kaikkia muita lajeja saa näyttää myös Yle. Se tarjoaa ison määrän suoria lajikohtaisia lähetyksiä Areenassa sekä aiemmista kisoista tuttuja, eri lajeja yhdisteleviä lähetyksiä TV2:lla. Yle seuraa aiempien kisojen tavoin paljon suomalaisurheilijoiden edesottamuksia. Esimerkiksi suosikkilaji yleisurheilulla on iso painoarvo.

Mainittujen yksinoikeuslajien lisäksi Discoverylla on yksinoikeus myös olympialähetysten näyttämiseen parhaaseen katseluaikaan, eli kello 19–21. Yle ei siis voi tuohon aikaan tarjota olympiasisältöjä tv:stä.

Muun mussa USA:n Kevin Durantin blokkeja voi katsoa suorana TV5:ltä.

Discovery näyttää TV5:n ja +-palvelunsa lisäksi kisoja myös Kutoselta sekä Eurosportin kanavilta.

TV5 on ”olympiakanava”, joka näyttää perjantai-illasta lähtien kisojen loppuun asti olympialähetyksiä tauotta. Kanavan lähetysten pääpaino on suorien lähetysten suhteen Discoveryn yksinoikeuslajeissa, eli uintilajeissa, koripallossa ja 3x3 koripallossa.

Lisäksi kanava näyttää runsaasti koosteita muista lajeista sekä suoria lähetyksiä esimerkiksi lentopallosta ja rullalautailusta.

Toinen ilmaiskanava Kutonen tarjoaa katsojille nyrkkeilyä ja jalkapalloa. Kanava näyttää päivittäin suorana kello 11 kieppeillä alkavan kisapäivän myöhemmän nyrkkeilysession. Nyrkkeilyn jälkeen ruutuun tulee suora miesten tai naisten jalkapallo-ottelu niinä päivinä, kun jalkapalloa pelataan.

Eurosportin tv-lähetyksissä pääpaino on kisojen ensimmäisellä viikolla tenniksessä. Toisella viikolla kanava näyttää Ylen tavoin runsaasti yleisurheilua.

Koska yksinoikeuslajeja lukuun ottamatta Yle näyttää samoja lajeja kuin Discovery, lähetyksissä on jonkin verran päällekkäisyyksiä. Välillä TV2 ja jokin Discoveryn kanavista näyttävät samaa kisatapahtumaa samaan aikaan, jolloin kuluttaja voi itse valita, kumpaa lähetystä seuraa.

Tv-lähetysten viidakko on totuttua monimutkaisempi, mutta olympialaiset näkyvät tänäkin vuonna varsin laajalti myös ilmaisilta kanavilta.

Tokion olympialaiset tv:ssä

Yle TV2:

Kaikki muut lajit paitsi uintilajit ja koripallot. Lähetyksissä seurataan usein useaa lajia lomittain, suomalaisia seurataan tarkasti.

Yle Areena:

Kaikki muut lajit paitsi uintilajit ja koripallot. Yksittäisiä kisatapahtumia suorina lähetyksinä.

TV5:

24h olympiakanava. Pääpaino suorissa lähetyksissä uintilajeissa ja koripallossa. Tarjolla suorana myös muun muassa lentopalloa ja rullalautailua. Myös koosteita eri tapahtumista.

Kutonen:

Nyrkkeilyä ja jalkapalloa.

Eurosport (maksullinen):

Pääpaino ensimmäisellä viikolla tenniksessä. Toisesta viikosta lähtien paljon yleisurheilua.

Discovery+ (maksullinen):

Kaikki lajit ja kaikki televisioitavat suoritukset.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos