Tokion olympialaiset: Lizzie Armanto ei näe urheilija-aviomiestään Japanissa ollenkaan - Urheilu - Aamulehti

Lizzie Armannon ja aviomiehen Tokion-suunnitelma estettiin – eivät tapaa Japanissa ollenkaan: ”Jäi vain tunnista kiinni”

Rullalautailija Lizzie Armannon aviomies kilpailee myös olympialaisissa. Pariskunta ei ehdi tavata toisiaan Japanissa ollenkaan.

Suomea olympialaisissa edustava Lizzie Armanto meni naimisiin belgialaisen rullalautailijan Axel Cruysberghsin kanssa viime vuoden lokakuussa.

23.7.2021 19:46

Tokio

Suomen joukkueen suurimpiin olympiatoivoihin kuuluvan Lizzie Armannon aviomies kilpailee myös Tokion olympialaisissa. Armanto meni naimisiin belgialaisen rullalautailijan Axel Cruysberghsin kanssa viime vuoden lokakuussa.

Armannon managerin Carl Harrisin mukaan Armanto ja Cruysberghs suunnittelivat ensin talon vuokraamista Tokiosta. Lopulta koronarajoitukset johtivat siihen, että Kaliforniassa asuvat Armanto ja hänen aviomiehensä eivät tapaa ollenkaan Japanissa.

Harrisin mukaan Armanto ja Cruysberghs matkustavat ammattiurheilijoina runsaasti ja ovat tottuneet tietyntasoiseen asumiseen kilpailumatkoillaan.

– Kun Lizzie matkustaa kisoihin, mukana kulkee usein taustaryhmä, johon kuuluu asiainhoitaja, valmentaja, kuntovalmentaja ja niin edelleen. Ja yleensä majoitumme hiljaisissa ja mukavissa asunnoissa, manageri kertoi Ilta-Sanomille viestissään.

– Alkuperäinen suunnitelmamme oli, että asuisimme oikein mukavassa talossa, jota käytämme aina ollessamme Tokiossa. Siellä ei ole häiriötekijöitä. Lizzien oli tarkoitus majoittua sinne taustaryhmänsä ja aviomiehensä kanssa keskittymään kilpailuihin. Talossa olisi ollut myös tarjolla tiettyä normaaliutta, johon hän on tottunut.

Koronarajoitukset estivät tuon suunnitelman toteuttamisen, joten Armanto ja Cruysberghs majoittuvat olympiakylään omien joukkueidensa kanssa.

Urheilijat saavat sääntöjen mukaan majoittua olympiakylään viisi päivää ennen omien suoritusten alkua ja sieltä on lähdettävä kaksi vuorokautta kisasuoritusten päättymisen jälkeen. Nämä säännöt johtivat siihen, että Armanto ja Cruysberghs eivät ehdi tavata Japanissa. Vaikka lähellä se olikin.

Cruysberghs kilpailee miesten street-kisassa 25. heinäkuuta, ja hän lähtee kotimatkalle kahta päivää myöhemmin.

– Rajoitusten takia Lizzie ei voi saapua Japaniin ajoissa ehtiäkseen kannustamaan miestään tämän kisassa.

– Lizzie matkustaa Japaniin samana päivänä, kun hänen miehensä lähtee kotimatkalle. Jäi vain tunnista kiinni, että he olisivat tavanneet lentokentällä, Harris kertoi.

Armanto jahtaa olympiamitalia Tokiossa rullalautailun parkissa 4. elokuuta. Managerin mukaan Armanto on innoissaan siitä, että hän tapaa ja saa viettää aikaa muiden suomalaisurheilijoiden kanssa.

– Ja hän odottaa innolla, että pääsee edustamaan Suomea Tokiossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut