Henti Puputti kuritti kasvattajaseuraansa Kaupissa - Urheilu - Aamulehti

Henti Puputti kuritti kasvattajaseuraansa Kaupissa – Kankaanpää kaatui ja yleisö sai todistaa juoksujuhlia

Mansen Joonas Eirola ei ollut pääroolissa Kankanpään kaadossa. Sen vuoro koitti pelin jälkeen, kun hänet kaapattiin omiin polttareihinsa.

23.7.2021 21:08

Aamulehti

Sanomattakin oli selvää, että Kaupin perjantai-illassa mitattiin erityisesti Manse PP:n miesten asennetta, kun vastassa oli sarjassa toiseksi viimeisenä majaileva Kankaanpään Maila. Tamperelaiset hakivat tiistaina pisteet Kankaanpäästä selkein 2–0 (6–1, 7–2) -lukemin.

Pudotuspelityylisessä pikauusinnassa Mansen asenne riitti täysiin sarjapisteisiin. KaMa kaatui jaksoin 2–0 (3–1, 12–1). Oliko ottelu ennen kaikkea asennetesti, pelinjohtaja Matti Iivarinen?

– Kyllä siinä ainakin häivähdys sitä oli, ja tilanne oli tiedostettu. Saimme paremman tunnelatauksen kuin tiistaina.

Avausjaksolla varsinkin Mansen ulkopeli oli kohdillaan eli tylyn tappavaa. Vieraat saivat ensimmäistä kertaa etenijän kolmosella vasta kolmannessa vuoroparissa. Ainokainen juoksu syntyi Lauri Vierimaan kunnarista.

Eivät tamperelaiset varsinaisesti säkenöineen sisäpelissä, mutta tekivät tarvittavan eli kolme juoksua. Niistä Tuomas Jussila toi kaksi. Mailan varressa molemmilla kertoilla oli tuttu jykevä hahmo Juha Niemi.

– Saimme ulkopeliin hyvän otteen. Olo oli koko ajan, että kyllä se kestää.

Kirkkaampaa säkenöintiä lupasi toisen jakson alku. Siitä piti huolen Kankaanpäin Mailan kasvatti Henri Puputti. Hän iski kunnarin, kaksi tavallista juoksua ja toi vielä neljännen.

Se oli Kankaanpään menoa, sillä Puputin esimerkin innoittamana tamperelaiset iskivät toisella jaksolla juoksuja tusinan verran. Puputti itse kuritti koko ottelussa kasvattajaseuraansa viidellä lyödyllä ja neljällä tuodulla. Viiteen lyötyyn ylsi myös Niemi.

– Puputti kyllä vapautti meidän pelimme, ja alkoi tulla peräkkäisiä onnistumisia. Hienon pelin hän pelasi, oli ulkona hyvä ja sisällä erittäin hyvä.

Iivarinen nosti esille myös Simo Vainikaisen, joka pelasi ensimmäistä kertaa kärkenä, mutta tehot olivat kovaa luokkaa.

Selkeästä kotivoitosta huolimatta Iivarinen ei ollut lainkaan valmis julistamaan Mansen peliä edes liki valmiiksi syksyä ajatellen.

– Hyvin harvoin se valmista on. Aina löytyy asioita, joita pitää viedä eteenpäin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut