Ida Hulkon valmentaja ei päässyt Tokioon, Hulkko murheissaan - Urheilu - Aamulehti

Ida Hulkko on murheissaan luottovalmentajansa kohtalosta: ”Jereltä varastettiin jotain, joka olisi hänelle kuulunut”

Valmentaja Jere Jännes sai uimarin harjoituksesta nopeasti videon käsiinsä.

Ida Hulkko harjoitteli Tokion olympia-altaassa perjantaina. Ennen Japaniin lähtöä hän teki uintitreenejä Helsingissä ja Tampereen maauimalassa, koska Kalevan uimahalli on remontissa.

23.7.2021 10:17

Aamulehti, Tokio

Tamperelaisuimari Ida Hulkko joutuu tulemaan Tokion olympialaisissa toimeen ilman luottovalmentajaansa Jere Jännestä. Jännes oli mukana Hulkon viimeistelyleirillä Fukuokassa, mutta joutui palaamaan sieltä Suomeen. Jännes oli yksi suomalaisvalmentajista, joille ei riittänyt valmentaja-akkreditointia itse kisoihin.

Kun suomalaisuimarit ottivat tuntumaa Tokion olympia-altaaseen perjantaina, Hulkolle aikaa otti Matti Mattssonin henkilökohtainen valmentaja Eetu Karvonen.

Karvonen ja Jännes sopivat ennen jälkimmäisen kotiinpaluuta, mitä viimeisissä harjoituksissa tulee tehdä. Jännes sai myös välittömästi harjoituksen jälkeen videon Hulkon uinnista, josta hän antoi nopean palautteen puhelimitse.

Tältä osin kaikki on toiminut Hulkon mielestä hyvin, mutta oman valmentajan poisjäänti tuntuu silti yhä pahalta.

– Olemme Jeren kanssa tekemisissä melkein viisi tuntia joka päivä. Koen, että Jereltä varastettiin jotain, joka olisi hänelle kuulunut, Hulkko sanoi ääni hieman väristen perjantaina harjoitusten jälkeen.

Hän sanoo, että ei saanut tiiminsä tärkeintä palasta paikalle.

– Olisin halunnut jakaa tämän kokemuksen hänen kanssaan, mutta on tästä jo muutamalla kirosanalla selvitty.

Hulkko ei osallistu perjantaina järjestettäviin avajaisiin. Tamperelaisen päämatka 100 metrin rintauinti on ohjelmassa sunnuntaina. Avajaiset näin lähellä kisasuoritusta söisivät melkoisesti virettä.

– Toivottavasti pääsen seuraavissa kisoissa Jeren kanssa avajaisiin.

Tamperelainen Eetu Karvonen otti Ida Hulkolle aikaa harjoituksissa.

Ida Hulkko osallistuu ensimmäisen kerran viiden renkaan kisoihin.

Hulkko on sunnuntaina mukana 100 metrin rintauinnissa.

Ida Hulkko pursui kaikesta huolimatta iloisuutta. Pian hänellä on edessä olympiadebyytti. Tunnetila nousi välittömästi, kun hän pääsi hyppäämään ensimmäisen kerran kisa-altaaseen torstaina.

Kisakylä, ruokala, muut paikat ja urheilijat ovat saaneet Hulkon tunnelmat kattoon.

– Eilen olin ihan tärinöissä, oli vaikea saada unenpäästä kiinni.

– Pidän kuitenkin keskittymisen sunnuntaissa. Vältän kaikkea ylimääräistä härvellystä, vaikka tekisi mieli mennä katselemaan paikkoja ja höpöttelemään ihmisille. Olemme yrittäneet pitää omaa uimarikuplaa.

Hulkko sanoo, että tiukoista koronatoimista tulee turvallinen ja luottavainen olo. Kyselyjen mukaan suurin osa japanilaisista on kääntynyt olympialaisia vastaan, mutta Hulkko ei ole tällaista asennetta aistinut.

– Varmasti heillä on epäilyjä ja pelkoja, kun tuodaan yhtäkkiä tosi paljon porukkaa. Mutta kaikki ovat olleet tosi ystävällisiä ja ottaneet kuvia busseista. Varmasti heidän huolikin hälvenee, kun on saatu suurin osa porukasta maahan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut