Aamulehti seuraa perjantain olympiatapahtumia - Urheilu - Aamulehti

Aamulehti seurasi perjantain olympiatapahtumia: Avajaiset takana – Suomi marssi stadionille tyylikkäänä, olympiatulen sytytti Naomi Osaka

Perjantai huipentui avajaisilla. Antti Vikström aloitti jousiammunnassa sijalla 45. Ratsastaja Henri Ruosteen ohjelma selveni, soudussa käytiin alkueriä. Seurannassa myös uutisia dopingkärystä ja tulevista talvikisoista.

Suomen joukkue saapumassa olympiastadionille.

23.7. 2:00 | Päivitetty 23.7. 19:49

Vaikka Tokion olympialaisissa on kilpailtu jo kahtena päivänä keskiviikkona ja torstaina, kisat avataan virallisesti tänään perjantaina. Suomen lippua kantoivat Satu Mäkelä-Nummela ja Ari-Pekka Liukkonen.

Avajaiset käydään Japanin kansallisstadionilla Tokiossa ilman yleisöä. Kaikki urheilijat saavat olla mukana, jos haluavat.

Suomalaisetkin pääsivät perjantaina tositoimiin, kun jousiampuja Antti Vikström kisasi kello 07 Suomen aikaa alkukisassa, jota kutsutaan rankingkierrokseksi. Siinä ammuttiin 72 nuolta ja pisteet laskettiin yhteen. Vikström oli karsintakisan 45:s, kun mukana oli 64 ampujaa. Pisteiden perusteella muodostetaan otteluparit yksilöotteluihin.

Perjantain ohjelma:

2.30–8.10 Soutu, alkueriä

3.00–9.00 Jousiammunta M ja N, yksilökilpailun rankingkierros

14.00–17.30 Avajaiset

Tästä artikkelista löydät perjantain seurannan olympialaisten mielenkiintoisimmista tapahtumista, suorituksista ja uutisista.

Olympiaseuranta perjantai 23. heinäkuuta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos