Otto Virtanen eteni Tampere Open puolivälieriin – voitti 325 sijaa paremmin ATP-rankatun argentiinalaisvastustajansa: ”Pallo lähti tänään sinne minne halusin – se on hieno tunne” - Urheilu - Aamulehti

Otto Virtanen eteni Tampere Open puolivälieriin – voitti 325 sijaa paremmin ATP-rankatun argentiinalaisvastustajansa: ”Pallo lähti tänään sinne minne halusin – se on hieno tunne”

Virtanen esitti todellisen pommin ja eteni kahdeksan parhaan joukkoon.

Otto Virtanen yllätti ja paineli tenniksen Tampere Openin puolivälieriin torstaina.

22.7. 18:11 | Päivitetty 22.7. 18:44

Aamulehti, STT

Suomen Otto Virtanen ylsi isoon yllätykseen tenniksen Tampere Openin toisella kierroksella. Virtanen voitti torstaina argentiinalaisen Guido Andreozzin 6–2, 6–4 ja eteni turnauksessa jatkoon.

Andreozzi oli turnauksessa kahdeksanneksi sijoitettu, Virtanen pääsi mukaan villillä kortilla. Kaksinpelin maailmanlistalla kaksikon väli oli 325 sijaa: 20-vuotias Virtanen on sijalla 523 ja 29-vuotias Andreozzi sijalla 198.

Virtasta ei jäänyt selvästikään liikaa kaivelemaan keskiviikkoinen niukka 1–2-nelinpelitappio parinsa Leo Borgin kanssa. Kovassa pelitahdissa Virtanen sai parhaansa irti Tampereen massakentillä.

Avauserä oli tärkeä koko ottelun kululle. Adreozzi sai hyvän startin ja johti 2–0. Erä kuitenkin kääntyi, kun Virtanen sai niukasti pidettyä seuraavan syöttövuoronsa. Sen jälkeen suomalainen vei loppuerän ja mursi kolmesti Andreozzin syötön.

Myös toisessa erässä nähtiin useampi syötönmurto, peräti viisi. Kolmesti siinä onnistui Virtanen, ja se ratkaisi erä- ja otteluvoiton.

– Hyvä fiilis, sillä peli kulki hyvin ensimmäisiä kahta peliä lukuun ottamatta. Pallo lähti tänään sinne minne halusin – se on hieno tunne. Tämä oli tosi hyvä peli kaikin puolin, lyönnillisesti ja henkisesti, Virtanen kertoi Tennisliiton tiedotteessa.

Videolla Virtanen päättää ottelupallon tyylillä. Jos upotus ei näy, Twitter-videon voi katsoa täältä.

Taktinen oivallus oli Virtasella avain pelin kääntämiseen vaikean alun jälkeen.

– Älysin, että pelaamalla hänen rystyn kautta saan ottelun hallintaani. Hän ei avannut sieltä kulmia yhtään, vaan sain itse hallita ja kontrolloida. Löin kämmeniä läpi ja myös rystylinja toimi.

Kaksinpelin avauskierroksella Virtanen nappasi Ranskan Arthur Cazauxia vastaan jatkopaikan luvuin 3–6, 7–6 (7–5), 6–2

Puolivälierissä Virtanen saa vastaansa ATP-sijalla 254 olevan Tsekkiä edustavan Jiri Leheckan. Hän voitti torstaina omassa toisen kierroksen ottelussaan Chilen Nicolas Jarryn erin 6–4, 6–4.

– On tuttu kaveri ja täälläkin treenasimme vähän yhdessä. Todella tasainen pelaaja ja vahvat peruslyönnit, Virtanen tuumi.

Leheckan turnaus on sujunut erittäin positiivisissa merkeissä, sillä hän kaatoi avauskierroksella turnauksen kolmanneksi sijoitetun Ranskan Antoine Hoangin.

Päivitys 22.7. kello 18.41. Lisätty Otto Virtasen kommentit ja tietoa erien kulusta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: