Vastustajan liukastuminen pelasti Roger Federerin Wibledonissa - Urheilu - Aamulehti

Vastustajan liukastuminen pelasti Roger Federerin jatkoon Wimbledonissa: ”Hän oli parempi pelaaja”

Ranskan Adrian Mannarino liukastui keskuskentän nurmella ja joutui luovuttamaan.

Roger Federer eteni haparoivalla pelillä ja vastustajan loukkaantumisen kautta jatkoon.

29.6.2021 22:30

Sveitsiläisen tennislegendan Roger Federerin Wimbledon-turnaus alkoi kaksijakoisissa tunnelmissa.

Federer selviytyi toiselle kierrokselle, mutta mahdollisesti vain siksi, että ranskalainen Adrian Mannarino loukkaantui neljännessä erässä.

Mannarino johti erin 2– 1, kun hän liukastui keskuskentän nurmella pistetilanteessa 2– 4 (15– 15). Tilanne näytti harmittomalta, mutta Mannarinon polvi vääntyi äkillisessä taivutuksessa sivusuuntaan.

Turnauksen fysioterapeutti tuli kentälle ja käänsi ja väänsi Mannarinon polvea testatakseen, estikö vamma pelaamisen. Hetkeä myöhemmin selvisi, ettei polvi kestäisi enää viidennen erän rasituksia.

– Se oli kamalaa ja näytti, kuinka yksi piste voi muuttaa kaiken, Federer sanoi kenttähaastattelussa.

– Hän olisi voinut voittaa tämän ottelun, hän oli parempi pelaaja.

Toisessa ja varsinkin kolmannessa erässä vasenkätinen Mannarino hallitsi peliä lähes haluamallaan tavalla. Hänen kierteiset ja ulospäin suuntautuneet syöttönsä olivat vaikeita palauttaa eikä Federer tahtonut päästä palloihin kunnolla käsiksi. Federerin väläytykset jäivät harvinaisiksi.

Kun peruslyöntirallit venyivät pitkiksi tai edes puolipitkiksi, näytti Federer, 39, hitaalta ja terävyytensä menettäneeltä.

Federer pelasi Wimbledonin loppuottelussa 2019, kun turnaus edellisen kerran järjestettiin. Silloin hän pääsi ottelupallojen päähän mestaruudesta Serbian Novak Djokovićia vastaan.

Menneet kaksi vuotta eivät ole olleet kovinkaan armollisia Federerille. Pitkä koronavirustauko ja polvileikkaukset ovat maksaneet veronsa, ja sen mestari huomasi myös ottelussa.

– Se oli kaiken kaikkiaan ylä- ja alamäkeä. Yritin vain saada pidettyä pisteet lyhyinä, Federer sanoi.

Federerillä olivat kaksijakoiset ajatukset ottelun jälkeen. Jatkopaikka maistui, mutta ei näin tulleena. Vastaavasti jokainen päivä turnauksen aikana voi auttaa häntä vähän parempaan vireeseen.

Mannarino on tyylikäs pelaaja, joka jakoi palloja tarkasti kentän nurkkiin, kun peli ja polvet toimivat. Hän olisi ansainnut mahdollisuuden haastaa Federer viidennessä erässä, eikä ottelu olisi välttämättä edes venynyt sinne asti ilman loukkaantumista.

Viidettä erää ehdittiin pelata vain yksi piste, kun Mannarino nyökkäsi Federerin saapumaan verkolle. Kättelyiden jälkeen ottelu oli ohi.

Federerillä on meneillään 20. Wimbledonin turnaus, jossa hän on sijoitettuna pelaajana. Kukaan ei ole koskaan aikaisemmin ollut Wimbledonissa yhtä monta kertaa sijoitettuna miesten kaksinpelissä.

Suomalaisen Emil Ruusuvuoren piti pelata avauskierroksen ottelu iltapäivällä, mutta sateiden takia ottelun alku siirtyi tiistain myöhäisiltaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut