Manse siirtyi sarjakärkeen ja pelinjohtaja Matti Iivarinen nousi pelimäärätilaston kärkeen: ”Kun kauan tekee niin sellaisiakin tulee” - Urheilu - Aamulehti

Manse siirtyi sarjakärkeen ja pelinjohtaja Matti Iivarinen nousi pelimäärätilaston kärkeen: ”Kun kauan tekee niin sellaisiakin tulee”

Toisen jakson epäonnistumiset tekivät pelistä vielä tiukan. Mansen Lauri Kivinen loukkaantui.

Manse PP:n pelinjohtaja Matti Iivarisesta (toinen vasemmalta) tuli tiistain ottelussa kaikkien aikojen kokenein pelinjohtaja miesten Superpesiksessä otteluissa mitattuna: pelejä on nyt 462, samaan on yltänyt Pasi Virtanen. Kuva alkukauden Tahko-pelistä.

29.6.2021 21:35

Aamulehti

Manse PP:n miesten Superpesis-joukkueen pelinjohtajaa Matti Iivarista voi kutsua lajilegendaksi, vaikka hän ei titteliä itselleen antaisi.

– En määrittele itse itseäni mitenkään, Iivarinen sanoi vaatimattomasti.

Hän nousi tiistaina Kempeleen Kiriä vastaan pelatussa pelissä jaetulle kärkipaikalle pelinjohtajien ottelutilastossa miesten Superpesiksessä.

56-vuotiaalle Iivarisella on pelejä nyt 462, yhtä paljoin kuin Pasi Virtasella. Yksin kärkeen Iivarinen noussee lauantaisessa JoMa-vieraspelissä.

– Kun kauan tekee niin sellaisiakin tulee. Aatos kovasti on kuitenkin tässä hetkessä.

Mansen joukkue antoi Iivariselle voitokkaan juhlapelin, kun Kempeleen Kiri jäi jalkoihin jaksovoitoin 1–0 (5–0, 3–3). Samalla Manse siirtyi sarjakärkeen.

Kiri on jäänyt nyt kahdesti Mansen jyrän alle, kun yhdeksän päivää sitten Manse voitti jaksoin 2–0 ja juoksuin 18–5.

Tiistai-illassa Manse vyörytti avausjaksollakolmostilanteita tuon tuosta. Se ratkesi kolmannen aloittavalla, kun Manse meni neljällä tehdyllä juoksulla karkuteille.

Ikävä asia pelissä oli Mansen Lauri Kivisen loukkaantuminen ja sairaalareissu.

– En tiedä vielä kuinka kävi, Iivarinen kertoi Kivisen tilanteesta.

Toinenkin jakso alkoi Manselta vahvasti ja johto oli kaksi juoksua, kunnes sattui virheiden suma. Ensin harhaheitolla KeKi tasoitti 2–2:een ja pian sen jälkeen vapaataival vei Kirin 3–2-johtoon.

Juha Niemi pelasti tamperelaisille suoran voiton neljännen tasoittavalla. Hän kotiutti kahden palon tilanteessa Simo Vainikaisen. Niemi löi pelissä kaikkiaan kolme juoksua Topias Liljan tuodessa saman verran. Henri Puputti löi kaksi ja toi yhden.

– Pystyttiin kuitenkin tiukassa paikassa tilanne tekemään ja Niemi lyömään. Tyytyväinen täytyy ehdottomasti olla.

Iivariselle on pelaajana ja pelinjohtajana koossa nyt huimat 985 virallista ottelua Superpesiksessä. Pelaajana Iivarinen voitti kaksi SM-kultaa Alajärven Ankkureissa, pelinjohtajana on tullut toistaiseksi kaksi hopeaa ja pronssi.

Miesten Superpesiksessä yli 400 ottelua pelinjohtajana on kirjannut toistaiseksi neljä eri henkilöä. Valmennettujen voittojen määrässä Iivarinen on toistaiseksi neljäntenä 209 voitolla. Kärkipaikalla olevalla Virtasella voittoja kertyi 267.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut