Livelähetys Hyppykarnevaalit 2021 Lempäälässä - Urheilu - Aamulehti

Kolmen lajin Hyppykarnevaalit jatkuivat helteisessä Lempäälässä – katso tallenteet miesten ja naisten kisoista sekä nuorten suorituksista

Aamulehti näyttää suorana aikuisten karnevaalikisat lauantaina kello 13 alkaen. Mukana on muun muassa Tampereen Pyrinnön korkeushyppytähti Daniel Kosonen. Lajeina ovat pituushyppy, kolmiloikka ja korkeushyppy. Jutussa on myös tallenne nuorten kisoista, joissa oli osallistujia 11-vuotiaista 19-vuotiaisiin.

Lempäälässä kisataan tällä viikolla Hyppykarnevaaleissa. Kuvassa suoritustaan tekee Borgå Akillesin Amanda Ekblom.

29.6.2021 17:45 | Päivitetty 3.7.2021 18:13

Aamulehti

Yleisurheilussa lajikarnevaalien perinne on pitkä. Myös perinteitä voidaan uudistaa ja tänä kesänä käydään ensi kertaa Hyppykarnevaalit, jotka kokoavat yhteen pituushypyn, kolmiloikan ja korkeushypyn taitajia.

Aiemmin loikkalajit olivat Jämsässä yhdessä kestävyysmatkojen kanssa, mutta tälle vuodelle kolme lajia on saatu omaksi kokonaisuudekseen Lempäälään. Torstaista lauantaihin karnevaalien näyttämönä on kesällä 2019 täysin remontoitu Hakkarin urheilukenttä.

Aamulehti on mukana karnevaalitunnelmissa ja näyttää livelähetyksiä kahtena päivänä tilaajilleen.

Torstaina 1.7. kello 11 alkaen lähetetään nuorten kisat suorana. Livelähetyksessä näytetään mahdollisimman paljon suorituksia eri lajeista ja sarjoista. Lähetys jatkuu alkuiltaan asti.

Lauantaina 3.7. kello 13 alkaen näytetään suorana miesten ja naisten kisat. Yhdessä lähetysikkunassa seurataan pituushyppyä ja kolmiloikkaa, toisessa korkeushyppyä. Lähetyksiä ei ole selostettu, mutta kenttäkuulutukset kuuluvat lähetyksessä.

Lauantain kilpailuaikataulu löytyy täältä.

Katso tallenne lauantaina kolmiloikan ja pituushypyn lähetyksestä:

Katso tallenne lauantain korkeushypyn lähetyksestä:

Katso tallenne torstaina kisapäivästä:

Tässä Konsta Tynkkysen suoritus pituushyppypaikalla.

Näin sujui Inka Hämäläisen suoritus junioreiden kisapäivänä 13-vuotiaiden tyttöjen korkeushypyssä.

Olympiaurheilijat eivät kisaamassa

Hyppykarnevaalit on Yliastujat ry:n ja Lempäälän Kisa Yleisurheilu ry:n yhteinen voimainponnistus. LeKi Yleisurheilun toiminnanjohtaja Timo Reunanen kertoo, että urheilijoita on mukana kaikkiaan noin 300, joista aikuisurheilijoita on noin 70.

Torstaina kisapaikoille pääsevät urheilijat 11-vuotiaista 19-vuotiasiin. Lauantaina vuorossa ovat aikuisten parhaimmisto. Tosin olympiarajan jo saavuttaneita urheilijoita ei Lempäälässä nähdä. Korkeushyppääjä Ella Junnila, kolmiloikkaajat Senni Salminen ja Kristiina Mäkelä ja pituushyppääjä Kristian Pulli eivät ole kisa-asuissa paikalla. Junnila, Salminen ja Mäkelä ovat kuitenkin mukana karnevaaleilla jakamassa oppejaan junioreille.

Kansallisen kärkitason urheilijoista mukana nähdään muun muassa korkeushyppääjät Lahden Ahkeran Heta Tuuri ja Vilppulan Veikkojen Laura Rautanen naisissa ja Tampereen Pyrinnön Daniel Kosonen ja LeKi Yleisurheilun Matias Mustonen miehissä. Naisten pituudessa ovat mukana Turun Weikot Yleisurheilun Taika Koilahti ja Kenttäurheilijat -58:n Anne-Mari Lehtiö. Miesten kolmiloikassa nähdään Janakalan Janan Iikka Alingue ja Turun Weikot Yleisurheilun Antti Tiekso.

Hakkarissa ainakin korkeuspaikan pitäisi mahdollistaa kovat tulokset. Pyrinnön Kosonen hyppäsi Lempäälässä viime kesänä ennätyksensä 221.

Olivia Ollikka pääsi tekemään suoritustaan korkeushyppypaikalla auringonpaisteessa.

Kisoja oli torstaina 1. heinäkuuta saapunut seuraamaan yleisöä myös paikan päälle-.

Hyppylajeilla menee kovaa

Mennyt vuosi on ollut hyppylajeille kovien tulosten aikaa. Naisten kolmiloikassa Senni Salminen on kohentanut tänä kesänä Suomen ennätystä kahdesti lukemiin 14,63.

Ella Junnila voitti halli-EM-kisoissa korkeuden pronssia maaliskuussa ja Kristian Pulli myös samoissa kisoissa pituuden EM-pronssia. Lisäksi Pulli hyppäsi viime kesänä uuden Suomen ennätyksen 827, joten hyppylajeissa SE:t ovat paukkuneet viime vuosina.

Kahden kesän takaisessa täysremontissa uudistunut Hakkari sopii hyppylajeille hyvin, sillä suorituspaikkoja saa useita.

– Täällä on neljä hiekkakasaa ja rinnakkain saamme kolme korkeuspaikkaa, joten puitteet ovat hyvät. Korkeuspaikoille on tuotu vielä erikseen katsomotilaa koronatilanne huomioiden, Reunanen kertoo.

Tältä näyttää Hakkarin urheilukentän katsomo ja etusuora. Kuvassa Minna Rajamäki pitää puhetta uuden kentän avajaisissa 2019.

Päivitys 30.6.2021 kello 16.33. Lisätty uusimmat mukaan ilmoittautuneet kansallisen kärkitason urheilijat, kun ilmoittautuminen sulkeutui ja osallistujalistat varmistuivat keskiviikkona.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut