Samuelssonille tuplahopeaa Kalevan kisoista: ”Ne eivät tyydytä” – Purola ylivoimainen myös 200 metrillä - Urheilu - Aamulehti

Samuelssonille tuplahopeaa Kalevan kisoista: ”Ne eivät tyydytä” – Purola ylivoimainen myös 200 metrillä

Oulun Pyrinnön Samuel Purola otti pikajuoksun tuplamestaruuden näytöstyyliin. Ikaalisten Urheilijoiden Samuli Samuelsson joutui tyytymään hopeaan 100 ja 200 metrillä.

Samuli Samuelsson kilpailee seuraavaksi Ruotsi-ottelussa Tukholmassa.

29.8.2021 17:59 | Päivitetty 29.8.2021 20:34

Aamulehti

Suomen pikajuoksukuninkuuden vei ylivoimaiseen tyyliin Samuel Purola Tampereella Kalevan kisoissa. Lauantaina Purola ehti tuuletella kultaa 100 metrillä ennen maaliviivaa. Sunnuntaina hallinta jatkui, kun Oulun Pyrinnön pikajuoksija tykitti tuplamestariksi 200 metrillä.

Purola jäi vain sadasosan päähän ennätyksestään ajallaan 20,80, vaikka kehossa tuntui kehno yö.

– En muista, että olisin nukkunut silmäystäkään viime yönä. Minulla oli dopingtesti ja sen jälkeen pääsin hotelliin vähän ennen puoltayötä. Silmät seisoivat päässä. Koitin pistää nukkumaan, mutta siitä tullut mitään, Purola kertoi sunnuntaina.

Ikaalisten Urheilijoiden Samuli Samuelsson joutui tyytymään hopeaan molemmilla matkoilla. 200 metrillä hän puolusti Suomen mestaruutta.

– Ei tämä tietenkään ollut sitä, mitä lähdin hakemaan. Nämä ovat kuitenkin yhdet kisat kauden joukossa. Täällä en saanut parhaimpia juoksujani, Samuelsson sanoi ja jatkoi:

– Tämä on omalla tapaa pettymys, mutta jos kotimaisella tasolla katsotaan, hopeat eivät ole huonot, mutta ne eivät tyydytä.

Samuelsson lähti lauantaina 100 metrille tilastokärkenä. Hän analysoi, että matkalta olisi ollut enemmän otettavissa, sillä alun kiihdytys ei onnistunut. Samuelssonin ensimmäiset 30 metriä olivat kymmenyksen hitaammat kuin koskaan aiemmin tällä kaudella. Selvää syytä huonoon kiihdytykseen ei valmentaja Mikael Ylöstalon kanssa löytynyt.

Samuel Purola (oik.) vei 100 ja 200 metrin mestaruudet. Samuli Samuelsson (vas.) antoi tunnustusta Purolalle tämän kovasta kunnosta.

200 metrillä Samuelsson sai koneesta kaiken irti, tuloksena kauden toiseksi paras aika 21,12.

Korjattavaa jäi sunnuntain juoksuunkin, mutta sillä tuskin oli mestaruuskamppailun kannalta merkitystä.

– Alku oli vähän holtiton. Kaarre ei ollut niin hallittu kuin alkuerässä. En päässyt sieltä niin hyvin ulos. Siinä meni 21 sekunnin alitus.

Samuli Samuelsson ei ole onnistunut vielä tällä kaudella alittamaan 21 sekuntia. Seuraava yritys on Ruotsi-ottelussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut