Reetta Hurske karkasi muilta – Kilpakumppanin paha kaatuminen toi mestarin mieleen pitkät aidat Pirkkahallissa - Urheilu - Aamulehti

Reetta Hurske karkasi muilta – Kilpakumppanin paha kaatuminen toi mestarin mieleen pitkät aidat Pirkkahallissa

Pika-aitojen voittoaika 13,12 ei tyydyttänyt Pyrinnön naista.

Reetta Hurske kiihdytti muilta karkuun ja pääsi juhlimaan mestaruutta kotikaupungissaan.

27.8.2021 21:39

Aamulehti

Pyrinnön tähtiaituri Reetta Hurske otti varmoin ottein omansa Ratinan perjantai-illassa. Hurske karkasi pika-aitojen voittoon ajalla 13,12 ja jätti muut yli puolen sekunnin päähän.

– Suomen mestaruus kotikaupungissa ja läheisten edessä herkistää ja tuntuu hyvältä, Hurske säteili.

Aikaansa hän ei ollut kovin tyytyväinen. Kirittäjät puuttuivat rinnalta toisin kuin 2019 Lahdessa, jolloin Hurske ja Nooralotta Neziri kellottivat 13,05 ja sillä kertaa maalikameran kuva käänsi voiton tamperelaiselle.

Hurskeen SM-mitaliputki pika-aidoissa alkoi vuonna 2015, eikä loppua näy. Seitsemän mitalin putki on komea, mutta vaikkapa Niina Keloon on vielä matkaa. Kelo otti 14. peräkkäisen kuulamitalinsa vuonna 2013.

Avauspäivän dramaattisin hetki koettiin pika-aitojen viimeisessä alkuerässä. Hurskeen ainoa todellinen haastaja Anni Siirtola lähti räväkästi liikkeelle, mutta osui kolmanteen aitaan, horjahteli ja lensi neljännen aidan jälkeen pahannäköisesti Ratinan mondoon.

Helsingin Kisa-Veikkojen Siirtola, 22, on juossut tällä kaudella ennätyksensä 13,24 ja olisi voinut finaalissa panna Hursketta ahtaalle, mutta sen sijaan haastaja kannettiin paareilla kentältä.

– Anni satutti vähän niskaansa ja sai asvaltti-ihottumaa, mutta suurimmat kolhut olivat henkisiä, HKV:n toiminnanjohtaja Reijo Siitonen kertoi Aamulehdelle.

Hurske vahvasti voittonsa jälkeen saman. Hän oli nähnyt Siirtolan alkuerien jälkeen.

– Itselläni pahimmat pannut sattuivat joskus Pirkkahallissa 300 metrin aidoissa. Siihen minun urani pitkissä aidoissa jäikin, Hurske naurahti.

Salminen ulos

Perjantaina ihmeteltiin myös kolmiloikkaaja Senni Salmisen tilannetta. Hän jäi torstaina Lausannen Timanttiliigassa ilman tulosta, mikä torpedoi samalla naisen mahdollisuudet Kalevan kisojen loikkakoitoksessa.

Torstaina kerrottiin, että Lausannen otatus toimii Salmisen ja Kristiina Mäkelän osalta samalla Kalevan kisojen karsintana. Kaksikon piti ylittää Sveitsissä 12,50 yltääkseen sunnuntain loppukilpailuun Tampereelle. Mäkelältä tämä onnistui, mutta Salminen kirjautti kolme ruksia.

Salmista valmentava Matti Mononen totesi perjantaina, että pelisäännöistä oli epäselvyyttä. Salminen ja Mononen olivat siinä uskossa, että urheilija voi osallistua lauantain karsintaan Tampereella, vaikka Lausannen keikka meni mönkään.

Kalevan kisojen kilpailujohtaja Jukka Hosio painotti, ettei yksittäiselle urheilijalle voida antaa kahta karsintamahdollisuutta. Se olisi epäreilua muita kohtaan.

Kuivisto jäi pois

Toinen tuore Timanttiliigan kävijä Sara Kuivisto ei ilmestynyt perjantain 1500 metrille. Kuiviston juoksu Sveitsissä ei sujunut ja aikaa kului 4.20,36. Hän jäi Tokiossa kellottamastaan Suomen ennätyksestä 18 sekuntia.

Kuivisto kertoi kisan jälkeen Instagramissa, miksi suoritus oli kaukana olympiakisojen tasosta.

– Naisurheilun haasteina saattaa olla muutamia hankalia päiviä kuussa ja joskus ne vaan osuu juuri sille päivälle kun et haluaisi. On mielestäni turhaa naisena ruveta keksimään mitään valheita loukkaantumisista ja muusta potaskasta kun voi yhtä hyvin puhua totta, Kuivisto kirjoitti ja viittasi kuukautisiin.

Kuiviston suora lausunto sai perjantaina paljon kiitosta.

Hän oli ilmoittautunut Tampereelle sekä 1500 metrille että 800 metrille. Jälkimmäisen matkan alkuerät juostaan lauantai-iltana.

Paljon lisää Kalevan kisoista: aamulehti.fi/urheilu

Korkeasalo työnsi hopeaa

Miesten kuulassa Arttu Kankaan avaustyöntö 18,63 toi voiton ennen Lielahden Kipikän Arttu Korkeasaloa (18,31).

Naisten kiekossa Salla Sipponen oli ykkönen (54,92). Virtain Urheilijoiden Helena Leveelahti (44,81) jäi kolmeen heittoon ja 10. sijalle.

Miesten 1500 metrillä Joonas Rinne otti kultaa (3.50,05) ja Lempäälän Kisan Aleksi Kivelä pronssia (3.51,71).

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut