Golfiin suunnitellaan omaa superliigaa: osallistujia uhkaa elinikäinen pelikielto PGA-kiertueelle - Urheilu - Aamulehti

Golfiin suunnitellaan omaa superliigaa: osallistujia uhkaa elinikäinen pelikielto PGA-kiertueelle

Superliigan tai golfin valioliiga on tarkoitus aloittaa ensi vuonna.

5.5.2021 19:23

Juuri kun jalkapallon Euroopan Superliiga (ESL) on saatu kuopattua, golfmaailmassa käy kohina. Golfin PGA-kiertue uhkaa maailman kärkipelaajia välittömällä hyllytyksellä ja elinikäisellä kilpailukiellolla, jos he osallistuvat suunniteltuun uuteen maailmankiertueeseen, useat brittimediat kertovat uutistoimisto Reutersin mukaan.

Jalkapallossa 12 suurseuraa perusti huhtikuussa ESL:n, mutta kannattajien ja poliitikkojen raju vastustus sai suurimman osan seuroista vetäytymään hankkeesta muutaman päivän aikana.

Daily Telegraphin mukaan golfpelaajille on tarjottu 30–100 miljoonan dollarin (25–83 miljoonan euron) palkkioita osallistumisesta, mutta PGA on nyt varoittanut useista seuraamuksista. PGA piti asiaan liittyvän kokouksen Wells Fargo -turnauksen alla.

– PGA-kiertueen komissaari Jay Monagan varoitti tiistai-iltana mahdollisia kapinallisia, että he kohtaavat välittömän hyllytyksen ja elinikäisen kilpailukiellon. Pelaajien kokous täällä Quail Hollow’ssa meni hiljaiseksi, kun he kuulivat valtavista seurauksista, Telegraph kirjoittaa uutistoimisto Reutersin mukaan.

PGA-kiertue ja Euroopan-kiertue eivät ole kommentoineet asiaan Reutersille.

Brittiläinen World Golf Group on suunnitellut uutta golfin maailmanlaajuista kiertuetta, Golfin Valioliigaa (PGL). Kiertue sisältäisi 18 turnausta ja mukana olisi 48 pelaajaa. Jokaisessa turnauksessa olisi tarjolla palkintorahaa kymmenen miljoonaa dollaria. Kiertue alkaisi ensi vuonna.

PGL on kertonut, että se haluaisi tehdä yhteistyötä perinteisten kiertueiden kanssa, mutta PGA ja Euroopan-kiertue ovat torjuneet tämän.

Huippupelaajista entinen maailmanlistan ykkönen, Pohjois-Irlannin Rory McIlroy on tyrmännyt PGL-idean, koska hän haluaa itsenäisesti tehdä uravalintansa.

Median mukaan PGL on saanut tukijakseen Saudi-Arabian. Lisäksi turnauksen nimeksi on mahdollisesti vaihdettu Golfin superliiga. Telegraphin mukaan Saudi-Arabian edustajat ovat sanoneet, että PGA-kiertue ei voi karkottaa jäseniään. Jos se niin tekee, seuraisi oikeustaistelu.

Saudi-Arabian edustajia on Etelä-Floridassa, jossa useat huippupelaajat asuvat. Median mukaan ei ole tiedossa, keitä Saudi-Arabian edustajat ovat.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut